El reflux en embarassades, així el pots evitar

L'embarassada que experimenta reflux, sent una sensació de cremor que ascendeix de l'estómac fins a gairebé la cavitat bucal

L'embaràs suposa grans canvis al cos físics, psíquics, a més d'un daltabaix hormonal important i constant. Aquests canvis sovint comporten algunes molèsties. Un dels símptomes més freqüents és el reflux. Aquest reflux, també conegut amb el nom d'acidesa (pirosi) ocasiona molèsties que en alguns moments poden ser insuportables i fins i tot doloroses.

El reflux fa que el contingut gàstric passi fins a l'esòfag. L'acidesa és causada per una suma de l'augment del volum abdominal i les hormones, que produeixen una disminució en la pressió de l'esfínter esofàgic inferior.

La regurgitació àcida, com també es coneix aquesta afectació, té una prevalença d'entre el 30 i 50% dels embarassos i en alguns casos es demana medicació per la molèstia que provoca. A més, les dones que han patit reflux en embarassos anteriors tenen més risc de patir-los els següents.

L'embarassada que experimenta reflux, sent una sensació de cremor que ascendeix de l'estómac fins a gairebé la cavitat bucal. La cremor empitjorar a mesura que la gestació avança.

 

Per evitar els símptomes de la regurgitació cal: 

  • Evitar menjar tres hores abans d'anar a dormir.
  • Aixecar la capçalera del llit 15-20 centímetres.
  • Evitar aliments que facilitin la cremor com pa, greixos, fregits, xocolata i cafè i aliments àcids .
  • No augmentar de pes.
  • Com tot embaràs el millor és apartar l'alcohol i el tabac. 
  • L'acidesa és temporal, pel que millora o desapareix totalment després del part.


En alguns casos la sensació d'acidesa és tan forta que obliga a algunes dones a dormir assegudes o estirades sobre coixins alts. La forta sensació de cremor després de menjar també ha fet que en determinades ocasions les dones embarassades ingereixen menys aliments o només un cop al dia.

 

Més informació