Estic embarassada? Aquests són els símptomes de l'embaràs

Una noia sentada en un llit de matrimoni i amb pijama amb ganes de vomitar

Podria ser que estiguessis embarassada? Si tens dubtes, hi ha una sèrie de símptomes que revelen que pots estar embarassada. El primer és la falta de la regla. Tot i això, hi ha dones amb cicles irregulars que els pot costar identificar un embaràs. Però després, hi ha d'altres que poden acabar de confirmar-ho. Les hormones fan que les dones experimentin símptomes molt notoris.

Descobreix si podries estar esperant un bebè amb aquests principals símptomes que es noten gairebé des de l'inici de l'embaràs:

1. Nàusees

Es produeixen per l'augment de la gonadotropinacoriònica (HGC) o l'anomenada hormona de l'embaràs. Aquesta l'hormona arriba als seus nivells més elevats durant el primer trimestre de gestació. Alguns ginecòlegs creuen que les nàusees també responen a factors emocionals, raó per la qual hi ha determinades dones que no en tenen. A més, hi ha casos en què una mateixa dona experimenta nàusees en el seu primer fill i en el segon no. Les nàusees sovint comporten un augment de la salivació.

2. Augment del pit

El pit augmenta de mida i se sensibilitza a conseqüència de l'hormona progesterona. De la mateixa manera, l'arèola dels mugrons s'enfosqueix i en alguns casos es fan més grans i sorgeixen algunes protuberàncies, els nòduls de Montgomery.

3. Ganes de fer miccionar

La pressió de l'úter, que es desenvolupa per sobre la bufeta i la pressiona fa incrementar les ganes de fer pipí més del normal.

4. Més cansament i més són

L'embaràs fomenta la creació de la colecistocinina. Aquesta hormona incrementa la somnolència i el cansament. La bona notícia és que desapareix a partir de quart mes de gestació.