Aquest és el temps òptim entre un embaràs i un altre

Una metgessa fa un ultraso a una dona embarassada

El temps òptim entre un embaràs i un altre se situa entre 2 i 5 anys; Així ho assegura l'Organització Mundial de la Salut i l'UNICEF. I és que segons les estimacions s'han registrat més complicacions en l'embaràs i en el part si l'interval entre dues gestacions és molt llarg, més de 5 anys. Encara es complica molt més quan es tracta d'un interval molt curt, és a dir, per sota dels 6 mesos. Tot i això, el risc també augment per sota dels 18 mesos.

A banda, l'OMS se suma a les recomanacions d'UNICEF. Ambdues organitzacions apunten la importància d'allargar la lactància materna els dos primers anys de vida dels bebès.

 

Els riscos de quedar-se embarassada massa aviat

 

Tal com expliquen els experts, l'aparició de majors problemes durant un embaràs i un altre poden repercutir en el nadó. Si es produeix un segon embaràs massa ràpid, després del primer existeix risc d'una major incidència de trencament prematur de membranes, de part prematur, d'alteracions congènites i de retard del creixement fetal, entre d'altres.

Quan ha d'esperar una dona de més de 35 anys?

A partir dels 35 anys l'edat fèrtil de la dona comença a disminuir. Per aquest motiu, el temps mínim es pot establir en uns 12 mesos. Això és deu a què la disminució de possibilitats de quedar-se embarassada quan la dona supera els 35 anys prima per sobre de possibles complicacions.

Actualment es desconeix si les complicacions entre un embaràs i un altre, estan relacionades amb la disminució de nutrients i vitamines després d'un embaràs recent, les possibles infeccions i inflamacions durant l'embaràs, l'alteració del coll de l'úter o la cicatrització incompleta en casos de cesàries anteriors.