Les cireres són una de les fruites estrelles de la primavera i de l’estiu i gaudeix de molt d’èxit entre grans i petits. La cirera té un gust molt particular i una textura única, molt diferent a la resta de fruites.
Aquest producte gastronòmic es caracteritza pel seu intens color i brillantor, la seva dolçor i per ser molt sucoses, però a més aporten diversos beneficis per a totes les edats. El seu consum es molt fàcil, ja que únicament s’han de netejar i retirar el pinyol una vegada ja les estem menjant o abans. Menjar cireres assegura una aportació en fructosa i fibra, a més de vitamines C i A, antioxidants, potassi i calci, nutrients que tenen una afectació sobre el nostre cos.
Com ens afecte el consum de les cireres
Les cireres són riques en antioxidants i ajuden a mantenir joves la pell i les articulacions. Els antioxidants que aporta la cirera i que la doten d’aquest color estabilitcen el col·lagen i l’elastina de les articulacions, venes i artèries i contribueixen a mantenir l’elasticitat.
La vitamina C, el betacarotè, el licopè i les proantocianidines que aporten mantenen les funcions protectores de la pell davant de les agressions externes, com el sol, la contaminació i la deshidratació, entre altres.
De la mateixa manera les antocianines que deixen anar les cireres a l’interior del nostres cos són antiinflamatòries amb una acció de bloqueig d’un tipus d’enzims denominats ciclooxigenases, que intervenen en l’aparició de la inflamació i del dolor.
Truc per conservar-les
Les cireres són una fruita de temporada i la millor manera de conservar-les són a l’interior de la nevera fins el seu consum. A més, si les guardem amb la cueta que porten, evitarem que aquestes es dessagnin i que perdin el suc que les fan úniques.