Com podem fer per què els nens mengin fruita?

Com podem fer per què els nens mengin fruita?- Pares i Nens

Davant de berenars i esmorzars temptadors de forns i supermercats, on els nostres fills sucumbeixen inevitablement, i ens demanen dia rera dia que els hi portem "coses bones" per menjar com donuts, croissants, pastissets, panteres roses, galetes de xocolata i un llarg etcètera, ens costa molt a les famílies incorporar la fruita recomanada durant el dia perquè segueixin una dieta sana i equilibrada.

La fruita és molt important i cal que hi sigui present diàriament en la seva alimentació, i això ens ho remarquen els pediatres des de que neixen els nostres petits.

Parlem doncs en primer lloc de la fruita, com és millor menjar-la? Amb pell o sense? Amb suc o sencera? Quantes peces al dia? Aquí et detallem el més important:

  • Hem de consumir fruita cada dia, entre 2 o 3 racions i ho podem fer repartint-la durant el dia. Per ració de fruita s'entén entre 150-200gr (ex: una poma, un préssec...)

  • La millor fruita a menjar serà la que toqui a cada temporada. Si podem triar que sigui de proximitat. En aquest cas la nostra recomanació és comprar la fruita un o dos cops a la setmana i així evitarem que estigui massa temps a casa emmagatzemada.

  • Quan ens l'haguem de menjar, si ens la mengem amb pell aprofitarem les vitamines, minerals i fibra que hi conté la pell. Però si el que ens amoïna és la pell pel tema dels herbicides i plaguicides podem o bé comprar-la ecològica o bé pelar-la. S'ha de tenir en compte que la fruita pelada també és molt nutritiva per la polpa.

  • Rentem SEMPRE la fruita sota un bon raig d'aigua abans de consumir-la tant si la pelem com si no.

  • Finalment, si la volem consumir en suc, si el suc ens el fem a casa millor. De ben segur que seran més nutritius si afegim la polpa que queda retinguda al filtre. Tot i així és més recomanable menjar la fruita sencera que en suc. Hem de pensar que per fer un suc necessitarem entre 2 o 3 peces de fruita mentre que si la mengéssim sencera no tindríem tanta gana!

I ara passem a parlar de com podem fer per què els nostres infants arribin a menjar 3 peces de fruita al dia.

El primer que hem de tenir en compte és que si volem que els nostres nens i nenes mengin fruita nosaltres també n'hem de menjar. Recordem sempre que els nostres fills i filles aprenen més del que nosaltres fem que no pas del que nosaltres els hi diem, així doncs no ens serveix de res dir-lis que és important menjar fruita si veuen que nosaltres no en mengem.

Un truc per casa:

A casa, en els àpats en família, a l'hora del postre, una manera que els nens agafin el gust per la fruita és posar una safata amb tot de fruita tallada i pelada, presentada per colors, o de forma divertida. També els hi podem demanar que ens ajudin a preparar-ho. Després cadascú pot agafar una mica de cada o el que més li agradi. Podem anar incorporant fruita nova de temporada que no hagin provat mai (per exemple, mango, papaia etc...). Normalment aquesta tècnica sol funcionar força bé.

Un truc pel dia a dia:

Després, en el dia a dia, hem de pensar on col·locarem la fruita perquè arribin a la quantitat que els hi toca, 3 peces al dia, mínim 2. Normalment a l'escola han de portar esmorzar, el que podem fer és posar-lis una peça de fruita tallada i per exemple d'acompanyament una galeta, un trocet de xocolata, allò que els hi agrada i els hi recompensa. Ja tindrem una ració.

A l'escola solen posar fruita, ja en tindrem dues, per tant, el berenar pot ser un entrepà i un suc (millor fet a casa per nosaltres) i ja en tindrem tres racions. A la nit podem donar-lis un iogurt. El dia que a l'escola posin iogurt a casa a la nit podem donar-lis fruita.

Què us sembla? No és tant difícil oi?