Trucs per escollir el millor raspall segons l'edat de cada nen

El raspall de dents s'ha de triar d'acord amb la seva edat

Els infants s'han de raspallar les dents des d'edats molt primerenques. Primerament han de ser els pares els que els hi netegin les dents i després ells mateixos de manera autònoma, una vegada ens assegurem que poden netejar-se les dents amb garanties. El raspall de dents s'ha de triar d'acord amb la seva edat.

  • De 0 a 3 anys: El raspall s'ha de basar en un capçal petit, i els filaments han de ser tous, de niló, no de silicona, ja que aquestes no netegen bé. Han de disposar d'un mànec adaptat gros, perquè els adults els puguem raspallar bé i ells ho puguin agafar. El raspall ha de ser tou perquè solen mossegar. 
  • De 3 a 6 anys: En aquestes edats els infants ja tenen queixals, raó per la qual el capçal pot ser una mica més gran amb un mànec que els permeti moure el raspall a l'interior de la boca sense problemes. En aquesta edat encara hem de ser els grans els que hem de rentar-los les dents abans o després. A aquesta edat no es recomana l'ús de raspalls elèctrics, ja que al vibrar, sense oscil·lar no netegen acuradament.
  • Més de 6 anys: Els nens no s'han de rentar les dents sols o sense supervisió d'un adult fins als vuit anys, edat en què la motricitat comença a estar del tot desenvolupada perquè es puguin netejar bé les dents sense problemes.
     
 
Més informació