Amb quina edat s'han de començar a netejar les dents?

Els pares són els responsables de vetllar per la higiene de l'infant

La neteja de les dents és bàsica per assegurar una bona salut bucodental, per la qual cosa fixar una higiene bucal correcta és transcendental. La higiene s'ha d'instaurar abans que surtin les primeres dents. Abans que apareguin les dents de llet és convenient higienitzar les genives i l'interior de la boca amb un raspall especial o una gasa humits, ja que des de ben petits ja apareixen bacteris a la boca de l'infant. 

Els pares són els responsables de vetllar per la higiene de l'infant. Per això, s'han d'encarregar de rentar-li les dents fins que no puguin fer-ho per ells mateixos. Les càries es poden manifestar des de la primera dent, que comencen a sortir, depenen de cada infant, cap als sis mesos. 

Una vegada surtin totes les dents poden començar a raspallar amb un raspall molt suau les dents i introduir aquest hàbit perquè l'acabin reproduint ells mateixos. A partir dels tres es podrà fer servir, sempre amb la supervisió d'un professional, pasta de dents amb fluor. Posarem una quantitat com un gra d'arròs. Per protegir les dents de llet, les primeres que surten limitarem el consum de sucre.

 
Més informació