Ingredients:
- 300 g de farina
- 200 g de farina de blat de moro
- 200 g de mantega
- 150 g de sucre glaç
- 3 ous
- 1,5 culleradetes de llevat en pols
- Ratlladura de pell de llimona
- MIg pot de dolç de llet
- Coco ratllat
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 180 °C. En un bol bat el sucre glaç amb la mantega a temperatura ambient i afegeix únicament els tres rovells d'ou, un a un.
- A la crema resultant posa la ratlladura de llimona i incorpora les farines i el llevat. Fes una bola amb la massa, i si et queda molt seca pots afegir unes gotes de llet, però si queda enganxosa afegeix farina. Filma el bol i deixa-ho reposar a la nevera 15 minuts.
- Un cop passat el temps, estira la massa i tallar amb un motlle amb el diàmetre que vulguis, es poden fer diferents mides.
- Posa els alfajores sobre un paper de forn a la safata i cou uns 12 minuts i tenint en compte que no han d'arribar a daurar-se, ja que la massa ha de quedar d'un color clar.
- Deixar refredar els aljafores sobre una reixeta i farceix-los amb dolç de llet. A l'exterior els pots decorar amb coco, sucre glaç o banyar-los amb xocolata.