Ingredients:
- 1 col arrissada o d'hivern o col
- 2 patates de mida mitjana
- 150 gr. de cansalada a tac
- 2 grans d'all
- Oli d'oliva i sal al gust
Elaboració:
- Talla les fulles de la col en tires, sense fer servir la tija central, la part més dura i neteja cada fulla curosament.
- Pelarem les patates i les tallarem en trossos.
- En una olla posarem l'oli a foc mitjà-baix i saltejarem la col uns 5 minuts i incorporarem la patata, un polsim de sal i cobreix amb aigua freda.
- Posarem el foc alt i quan comenci a bullir baixarem el foc perquè bulli constantment durant 20 minuts fins que les patates estiguin tendres.
- Mentre pots posar la cansalada en una paella gran a foc mitjà i enrossirem per tots dos costats i reservarem.
- Pelarem els alls, els tallarem a rodanxes fines i els cuinarem en la mateixa paella de la cansalada pels dos costats.
- Quan la col i les patates estiguin cuites, s'han de colar i posar la barreja en un bol i aixafarem amb una forquilla o una eina per fer purés. No farem servir passapuré, ja que la barreja ha de quedar grumollosa, no un puré.
- Llavors posarem la barreja a la paella on hi havia la cansalada i després els alls i rectificarem de sal. Ho cuinarem tot junt barrejant durant 5 minuts a foc mitjà-suau. El millor és cuinar el trinxat com si fos una truita, de manera que es dauri per una banda i després per l'altre. Una vegada feta per les dues bandes ja es pot degustar.