Si a casa sou fanàtics de les croquetes, entre les receptes que publiquem, aquesta vegada, us compartim una recepta de croquetes feta de patata i bolets, és a dir sense beixamel.
Ingredients per unes 35 croquetes:
Per a la massa de patata
- 1 kg de patates
- 40 g de mantega
- 1 ou
- 120 g de bolets frescos o congelats
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre al gust
Per a l'arrebossat
- Pa ratllat
- 2 ous batuts
- Oli d'oliva verge per fregir
Elaboració:
- Saltarem els bolets tallats fins que quedin tous i reservarem.
- Pelarem i rentarem les patates i les bullirem fins que estiguin tendres. Les passarem per un passapuré i afegir la mantega. Batrem l'ou, salpebrem i afegirem els bolets escorreguts d'oli i els barrejarem.
- Començarem a fer croquetes a mà, fent pilotetes, una a una. Una vegada s'hagi ressecat la superfície de cada pilota, la passarem pel pa ratllat, l'ou batut i un altre cop pel pa ratllat. Així quedaran més cruixents.
- Escalfarem l'oli d'oliva verge en una paella petita i fonda i fregirem les croquetes d'una en una fins que estiguin daurades.