Fes dorayakis, el dolç preferit del Doraemon

Els personatges de la sèrie infantil Doraemon han popularitzat aquest dolç tradicional japonès

Ingredients per a 6 unitats

  • 2 ous
  • 50 g sucre
  • 2 cullerades de mel 
  • 85 g de farina 
  • Un pessic de sal 
  • 2 ml de llevat químic
  • 40 ml d'aigua
  • Oli de gira-sol o mantega per coure
  • Anko, crema o xocolata per farcir 


Elaboració 
 

  • En un bol posem els ous, el sucre i la mel i amb una batedora de varetes batrem fins que dobli el seu volum i una textura espessa. Tamisa la farina amb el llevat i un pessic de sal sobre la mescla. Barregem amb moviments evolvents. Incorporem l'aigua i tapem.
  • Deixar reposar 15 minuts a temperatura ambient. En una planxa o paella antiadherent amb oli o mantega i a foc mitjà posem cullerots de massa i li donem forma circular.
  • Cuinar fins que surtin bombolles, li donarem la volta amb una espàtula i donar la volta i cuinarem fins que estigui ben daurat. Una vegada retrat del foc, les farcirem amb anko, xocolata o crema.
Més informació