Ingredients per a 8 persones:
Pel pastís:
6 ous
200 grams de sucre
200 grams de farina
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 culleradeta de llevadura
Per fer la crema:
1 llauna de llet condensada gran
1 pot de llet evaporada gran
Mig litre de llet sencera
Per a la merenga:
3 clares d'ou
Sucre al gust
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 200 °C. En un recipient bat els ous fins que adquireixin una textura escumosa, després afegeix el sucre a poc a poc, sense deixar de batre. Hauràs de batre fins que la barreja tripliqui el seu volum.
- Després, afegeix la farina tamisada i el llevat amb moviments evolvents. La farina s'ha de posar a poc a poc perquè sigui més fàcil integrar-la i no abaixi el volum. Incorpora l'essència de vainilla i segueix barrejant.
- Unta el motlle amb una mica de mantega i enfornar-ho durant 25-30 minuts. Quan estigui llest, treu-lo del forn i deixa que es refredi.
- Mentre està al forn prepararem la crema de les tres llets, barrejant bé els tres làctics i una vegada temperat el pastís li tirarem la barreja de les llets per sobre, banyant el pa de pessic en el mateix motlle on s'ha fet. Ho deixarem reposar fins que s'impregni del tot, pot tardar una hora, depenent del gruix del pastís.
- Per fer la merenga batrem les clares a punt de neu i afegirem, a poc a poc el sucre fins que la merenga tingui la consistència adequada. Posarem sucre al gust i anirem tastant la mescla per si volem posar més o menys sucre. Aquest merengue el farem servir per cobrir la part superior del tres leches, una vegada el pastís hagi absorbit tot el líquid.
- El merengue el podem posar en una capa fina o amb una mànega pastissera de diferents formes.
- Per finalitzar podem empolvorar canyella o col·locar trossets petits d'alguna fruita com maduixa, gerds, nabius... i ja la podem gaudir.