6 trucs per quan els teus fills no volen menjar

Els progenitors poden educar en els hàbits alimentaris

L'alimentació és una de les principals preocupacions dels pares. Que els infants mengin equilibradament, saludablement i la quantitat adequada és un dels principals mal de cap de pares i mares. Però que passa quan els nostres fils no volen menjar? La resposta és fàcil els pares han de fer feina i no decaure. I és que els progenitors poden educar en els hàbits alimentaris.

 

  1. Menjar en família: Menjar en família ajuda que els hàbits s'estiguin per la taula. Així s'aprèn dels hàbits alimentaris dels adults.
  2. Menjar en un entorn agradable: El moment de menjar ha de ser agradable, pel que evitarem que l'hora de la ingesta estigui condicionada pel càstig, si no s'acaba el plat.
  3. Impulsa l'autonomia de l'infant: Anima'l que ajuda a cuinar, a parar taula, a què es posi ell mateix i que decideixi si es posa més del primer que del segon. 
  4. Canvia la seva percepció de les quantitats: En un plat gran posa la quantitat de menjar necessària segons la seva edat. Això farà que l'infant percebi que hi ha poca quantitat de menjar en el seu plat.
  5. Alimentació equilibrada: Des del primer moment s'ha d'oferir tots els aliments als nens per acostumar a la textura, els gustos, els colors... L'èxit ve d'una alimentació variada i saludable.
  6. Allò que necessita: Un estómac d'un infant no és el d'un adult, pel que no poden menjar la mateixa quantitat que una mare o un pare. Per això ells han de decidir la quantitat de menjar que necessita per satisfer-se.
Més informació