El mètode perquè els bebès aprenguin a menjar sols

Aquesta tècnica fomenta la confiança i la seguretat del nadó i desenvolupa les seves habilitats de coordinació

A partir dels 6 mesos, els pediatres recomanen introduir aliments i combinar-los amb la lactància materna: Verdura, fruita (a exempció de les fruites tropicals i peludes, fruits secs... una primera fase), pollastre, pasta, llegums... El Baby led weaning és un mètode perquè els bebès aprenguin a menjar sols. Aquest mètode ajuda a les famílies en aquesta fase en què els infants descobreixen l'alimentació i que la seva curiositat els porta a tastar diversos productes.

El Baby Led weaning, ideat per la nutricionista Gill Rapley i amb milers d'adeptes, recomana oferir els aliments tallats en trossos molt petits, ja que els nadons encara no han après a menjar amb totes les garanties. Aquest tipus de tècnica per aprendre a menjar sols fa que l'olor i els colors propis dels aliments i la seva curiositat innata agafin el menjar i se'l posin a la boca i vagin provant noves textures i sabors. Si apostes per aquesta tècnica has de saber que els aliments poden caure a terra i que l'infant es taqui. Però el millor és que el nen o nena aprendrà a menjar. El mateix Baby led weaning defensa que aquesta és la manera més natural d'aprendre a menjar i que desterra la necessitat de les farinetes.

 

Descobrir nous aliments i sabors

Segons els defensors de la tècnica del Baby led weaning, aquesta fomenta la confiança i la seguretat del nadó i desenvolupa les seves habilitats de coordinació. A més, els ajuda a descobrir nous sabors, textures i olors. Per desenvolupar-la bé és important que se li ofereixin els aliments d'un en un, el que permetrà detectar si algun producte li pot desencadenar alguna reacció al·lèrgica o li senti malament. També és important iniciar-los amb aliments fàcils d'agafar amb les mans i trossos tous.

Com sempre no el pots deixar sense vigilància, com hem dit anteriorment no li donis fruits secs i aliments difícils de mastegar o digerir, i tingues molta paciència. Si en un inici el teu bebè no vol menjar trossets recórrer a les cremes i purés, i deixa-li un platet al costat amb els trossets perquè es vagi animant. L'important és que tingui coberts els requeriments nutricionals que corresponen a la seva edat perquè es desenvolupi perfectament.

Més informació