Menjar integral, tots els beneficis que aporten als teus fills

Uns nens tallen pa integral en una cuina

El menjar integral són aquells aliments que no han estat refinats motiu pel qual posseeixen una gran quantitat de fibra. Aquest fet els hi atorga molts beneficis per als teus fills. I és que els plats i productes elaborats amb cereals no refinats conserven totes les capes, lloc on s'acumulen els nutrients del gra.

L'alimentació integral, com el pa, la pasta, la rebosteria, el sucre i cereals com el blat, l'ordi, l'arròs, la civada, el sègol, la quinoa, el blat sarraí i el mil integrals, entre d'altres conserven vitamines, minerals i proteïnes indispensables pel bon funcionament del cos.

En general l'alimentació integral no és molt coneguda i de vegades s'associa a dietes per perdre pes i facilitar el trànsit intestinal. I encara que el menjar integral regula el funcionament dels intestins, té altres avantatges.

L'alimentació integral és un bon aliat per fer front al desgast diari de nens i nenes. Aquests són els avantatges que aporta:

  1. Tenen més poder saciant.
  2. Combat l'estrenyiment.
  3. Aporten la mateixa energia que els aliments blancs o refinats.
  4. Cuiden la salut cardiovascular per la gran presencia en vitamina E.
  5. Endarrereixen l'envelliment pel seu potencial en antioxidants.
  6. Controlen la diabetis, ja que evita les oscil·lacions de sucre en sang.
  7. Enforteix el sistema immunològic. La fibra integral és utilitzada per la flora bacteriana, que fa de barrera defensiva a agents externs.

Com introduir l'alimentació integral?

Encara que a priori pot semblar complicat introduir aquest tipus d'alimentació en la dieta dels més petits si no ho has fet en edats primerenques, has de saber que es tracta d'educar el paladar. Una bona manera de començar a què els teus fills mengin amb ingredients integrals, és combinar i barrejar productes integrals i refinats en el mateix plat i anar reduït a poc a poc la proporció dels refinats. En un mateix plat podem barrejar macarrons blancs amb integrals i el mateix passa amb l'arròs i altres cereals. També poden optar per un dia menjar espaguetis blancs i un altre dia espaguetis integrals i si cal disfressar-los amb una mica de salsa.