Els avantatges del ballet per a nenes i nens

Amb el ballet, com amb qualsevol altre dansa, es desenvolupen les capacitats d'expressar-se a través de moviment

Els infants, siguin nens o nenes, que practiquen ballet de manera constant es beneficiïn dels avantatges de practicar aquesta dansa clàssica.

Però quins són aquests avantatges? Et llistem les més destacades:

  • Corregeix la postura: Al llarg del dia tant adults com nens agafem males postures i fer ballet i practicar les postures d'aquesta dansa evita futurs problemes d'esquena. Les posicions del ballet i els passos com el plié, grand plié, cambrés o rellevats, fomenta mantenint una bona postura, de l'esquena i de les cames, la pelvis, els genolls i els turmells.
  • Millora el benestar mental: El ballet beneficia la salut emocional. Quan ballem, el cervell allibera adrenalina, una hormona que ens omple de felicitat i ens proporciona una sensació de benestar i relaxació, alhora que quan arriba la nit ajuda a conciliar la són de manera més fàcil.
  • Augmenta l'elasticitat: Els petits i joves que practiquen ballen milloren la seva elasticitat i la seva flexibilitat i és que aquestes dues condicions són molt necessàries per fer els moviments propis del ballet.
  • Incrementa la concentració: El ballet requereix tècnica i compromís pel qual es necessita una gran concentració. La metodologia de disciplina que exigeix ​​el ballet requereix estar molt centrat i evitar distraccions.
  • Estimula la creativitat: Amb el ballet, com amb qualsevol altre dansa, es desenvolupen les capacitats d'expressar-se a través de moviment. Una vegada es balla es coneixen les possibilitats de la dansa i es comença com compondre un ball, tenint en compte que la creativitat és innata en tots els humans.
  • Fomenta el treball en equip: Si no es balla de manera individual i es fa en grup es desenvolupen vincles entre els ballarins, ja que en formar part d'un grup es genera una sensació de pertinença i la col·laboració. Eines que poden servir per a les relacions futures.
Més informació