Els beneficis d'anar en bicicleta per a nens i nenes

Sigui fent una volta els caps de setmana o desplaçant-nos amb la bici per anar a l'escola, comporta diversos beneficis

Anar en bicicleta és una excel·lent activitat per fer en família. Sigui fent una volta els caps de setmana o desplaçant-nos amb ella per anar a l'escola o a les extraescolars, la bici comporta diversos beneficis per a nens i nenes:

 

  • Enforteix els vincles familiars: Quan es va en bici en família s'enforteixen els vincles entre pares, mares, fills i filles, ja que passem temps junts i compartim experiències i aventures.
  • Ajuda a posar-nos en forma: Alguns infants poden patir obesitat per una vida sedentària i a una mala alimentació. La bicicleta combat l'obesitat i obre la porta a l'activitat física.
  • És bona per la salut del cor: Anar en bicicleta accelera els batecs del cor i manté als infants actius i els cansa, de manera que els costarà menys agafar el son.
  • Aprendre de la natura: Si es practica el ciclisme al camp o en parcs s'aprèn la importància de respectar l'entorn natural i la biodiversitat.
  • Ajuda a entendre el comportament d'altres mitjans de transport: La conscienciació de cuidar el medi ambient sensibilitza els nens i nenes amb altres formes de transport que no depenen de l'energia, com el cotxe o l'autobús, entre altres i que són totalment ecològiques com la bicicleta.
  • Impulsa l'aprenentatge de les normes: Anar en bicicleta, si es passa per zones urbanes, comporta saber normes com cedir el pas, vigilar amb els vianants i vehicles o aprendre els senyals de trànsit. Això afavoreix que els nens i nenes aprenguin les regles per muntar en bicicleta de manera segura. Hem d'evitar carreteres perilloses o amb molts vehicles.