Retallar, aquests són els beneficis en nens i nenes

A més de divertir-se i distreure's, retallar aporta avantatges pel seu desenvolupament

Retallar és una de les activitats preferides de nens i nens. Siguin tisores normals, amb formes per esquerrans, retallar és fàcil i poden aconseguir grans èxits, sobretot entre els infants dels 3 als 5 anys. Però retallar no només és un fet creatiu, sinó que és molt beneficiós pel seu desenvolupament per:

  1. Millora de la coordinació mà-ull: Les tisores són una eina perfecta per millorar la coordinació entre la mà i l'ull, una coordinació important a l'hora de retallar.
  2. Atenció i concentració: Tallar paper o cartó fomenta la concentració i l'atenció. Un fet que els ajuda a baixar les revolucions i tranquil·litzar-se.
  3. Enforteix la psicomotricitat fina: Retallar implica ser detallista i tenir destresa i força. L'ús de les tisores enforteixen els músculs de la zona i milloren l'habilitat de l'ús de la mà. Amb la pràctica veuràs que cada vegada tallen més ràpidament.
  4. Es reforça la multitasca: Retallar amb una mà implica que l'altra mà també estigui en coordinació per subjectar el paper i augmenta la seva coordinació bilateral.
  5. S'incrementa la motivació: Aquesta activitat suposa un repte per a nens i nenes. Els progressos es noten ràpidament i incrementen la seva motivació i autoestima, ja que milloren de manera notable amb la pràctica.