Perquè es regala la mona de Pasqua?

Antigament s'elaborava a casa, tenia forma de tortell i era feta a base de pa ensucrat

Cada dilluns de Pasqua milers de nens i nenes reben una mona de part dels seus padrins i padrines, en una tradició que se celebra any rere any coincidint amb el darrer dia de la Setmana Santa. Així, els fillols reben aquestes postres dolços que es menja en el dinar de la Pasqua Florida i les primeres estan documentades del segle XV. 

La composició d'aquest la mona de Pasqua, ha anat evolucionant als gustos actuals. Antigament s'elaborava a casa, tenia forma de tortell i era feta a base de pa ensucrat. A partir del segle XX, la mona es decorava amb ous durs, un per cada any de l'infant receptor de la mona.

Avui en dia la mona consisteix en un pa de pessic, normalment farcit amb melmelada o xocolata i cobert de xocolata o de crema cremada. En els darrers anys moltes pastisseries i fleques han recuperat l'antiga mona, que es basava amb un pa dolç coronat per ous durs.
 

Més informació