Excursió pel Camí dels Degotalls

Excursió pel Camí dels Degotalls- Pares i Nens

Recorregut no circular.

1,8 kms d'anada, 3,6 km anar i tornar.

30 minuts a pas d'infant per un camí planer i segur.

Una ruta interessant per a fer a l'hivern, ja que és curta i si fa mal temps o molt de fred, ens podem resguardar al restaurant o al mateix monestir.


M'agrada caminar! Passejar dins de boscos, recórrer camins de ronda veient el mar al fons, fent camí entre prats verds, pujar muntanyes en les que m'espera un castell; però caminar per Montserrat és diferent.

No sé molt bé com expressar-ho... m'omple el cos i l'ànima. És una sensació mística que no em passa en d'altres llocs.

Una manera diferent d'arribar al monestir de Montserrat és pel Camí dels Degotalls. Es tracta d'un camí planer i entretingut, ideal per recorrer amb infants.

Excursió pel Camí dels Degotalls- Pares i Nens

Podem aparcar el cotxe sense necessitat de pagar el pàrquing i en una passejada som a l'esplanada, sota el monestir. Cal fer esment que tot i que el recorregut és accesible a tothom, si aneu amb cotxets, la primera pujada (100 metres aproximadament) és força costeruda, amb diversos graons de pedra.

Una vegada siguem a dalt cal agafar el camí de l'esquerra, que segueix alçat, paral.lel a la carretera, fins al final; està ben senyalitzat.

Excursió pel Camí dels Degotalls- Pares i Nens

Per mi, la serra de Montserrat té quelcom màgic, potser perquè en pocs llocs com aquí, la muntanya barreja natura, cultura i espiritualitat en un entorn agrest i amb vistes impressionants.

Excursió pel Camí dels Degotalls- Pares i Nens

Bancs per descansar o fer pícnic

Al llarg del camí trobem monuments a personatges il.lustres, com Jacint Verdaguer o Joan Maragall i diverses imatges religioses en mosaics.

Excursió pel Camí dels Degotalls- Pares i Nens

Bé, espero que us hagi agradat i us animeu a fer aquesta bonica excursió en família!