Els millors dibuixos animats per aprendre anglès

Aprendre anglès és molt més que un "tick" al futur currículum dels nens i nenes d'avui en dia. L'anglès és una porta a valors interculturals, a sensibilitat envers la diferència, a informació, a canviar, evolució personal...

Sovint parlo amb pares i mares de nens i nenes que estan al bell mig d'aquella època en què absorbeixen i absorbeixen sense esforços, incorporant informació i coneixements que els serviran tota una vida... Aquests pares em demanen, i sovint una mica massa capficats, què haurien de fer per tal que els seus fills aprenguin anglès.

Per tal de respondre a aquesta pregunta reflexiono sobre el meu propi procés d'aprenentatge, el paper que l'anglès té dins del nostre sistema educatiu, la seva limitada presència a la nostra societat i la recerca dins del món de l'adquisició de llengües estrangeres.

Els nens de les etapes d'Educació Infantil i primers cicles de primària estan al bell mig del que podríem anomenar l'època "esponja". Durant aquesta etapa juguen amb molt d'avantatge, pel que fa a l'anglès. Poden aprendre aquesta llengua de la manera més natural possible. I els funciona. I molt!

En aquest article he volgut fer un petit recull de 7 sèries de dibuixos animats, tots ells de dificultats variades. Veure la televisió en anglès pot ser un dels millors recursos per tal que els més petits incorporin la llengua anglesa com a una eina més de comunicació i d'adquisició de coneixement. Aprendran vocabulari i estructures noves sense ser-ne conscients i vosaltres, els pares i mares, quedareu parats de veure la rapidesa amb la que aprenen. A més a més, estaran aprenent molt mentre ho passen d'allò més bé.

Veure dibuixos animats en anglès és la millor immersió que poden fer els infants que no viuen en un país on es parla aquesta llengua. Aquesta rutina ha demostrat ser un gran recurs per tal que els més petits facin quelcom molt important i indispensable pel que fa a l'anglès: oblidar-se del fet que l'anglès és una assignatura o quelcom per estudiar. Veient dibuixos animats en anglès la viuran i la donaran per feta. Aquest fet aparentment insignificant, en el país en el qual vivim, és un gran pas i un gran èxit!

Deixo, doncs, una llista de dibuixos animats que els petits de la casa poden veure en anglès. La llista és progressiva, tan pel que fa a l'adequació "temàtica-edat" com pel que fa a la dificultat de la llengua.

 1. POCOYÓ (dificultat baixa)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

El Pocoyó és un nen apassionat per aprendre sobre l'univers que el rodeja. Aprèn, descobreix i creix acompanyat de molts amics. Pocoyó és una sèrie de televisió espanyola, però s'ha doblat a l'anglès i a molts altres idiomes gràcies a l'èxit que ha tingut arreu del món.

Si en vols veure un exemple, aquí ho pots fer.

És un bon recurs per aprendre anglès perquè...

 • són adequats per l'etapa d'Educació Infantil
 • els capítols són de curta durada i els nens no s'avorreixen
 • les estructures i el vocabulari que hi apareixen són senzills i molt fàcils d'entendre pels nens i nenes

 1. PEPPA PIG (dificultat mitjana)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

Una porqueta feliç i plena d'energia, la Peppa, juntament amb els altres personatges de la sèrie, hipnotitzen els més petits. Peppa Pig transmet valors com l'amistat, la generositat etc... I les històries d'aquests dibuixos animats fan sentir els més petits com si fossin part del que passa. Aquests dibuixos animats són perfectes per fer una immersió real en expressions i vocabulari de la vida diària.

Aquí en pots veure un exemple.

És un bon recurs per aprendre anglès perquè...

 • són adequats per l'etapa d'Educació Infantil i també pels nens i nenes una mica més grans
 • els diàlegs són molt senzills i molt fàcils de seguir pels nens i nenes d'aquestes edats

 1. DORA THE EXPLORER (dificultat mitjana)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

La Dora, juntament amb el seu amic inseparable Boots, viu mil i una aventures que converteixen aquesta petita exploradora en la guia perfecta per promoure l'interès per tot allò desconegut i les ganes d'aprendre. La Dora coneix a molta gent mentre es proposa buscar coses que ha perdut. Les històries d'aquests dibuixos fascinen els nens i nenes, d'emoció i de diversió mai en falten!

Si te'n vols fer una idea... aquí pots veure'n un fragment.

És un bon recurs per aprendre anglès perquè...

 • són adequats per l'etapa d'Educació Infantil
 • la versió espanyola de la sèrie promou, entre altres valors, l'aprenentatge de l'anglès
 • els diàlegs són senzills i els nens i nenes els segueixen sense grans dificultats

 1. CAILLOU (dificultat mitjana)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

Caillou és una sèrie de dibuixos animats basada en els llibres de l'escriptora canadenca Christine L'Heureux. La sèrie narra les històries d'un nen de quatre anys amb molta imaginació i a qui li encanta aprendre. Promou valors com l'amistat, l'amor per la natura, les ganes de descobrir món.... S'hi adrecen, també, temes com els conflictes del dia a dia de la vida d'un nen de la seva edat.

Si vols aquí en pots veure un exemple.

És un bon recurs per aprendre anglès perquè...

 • si els petits de la casa ja estan acostumats a veure la televisió en anglès, és una molt bona sèrie per seguir aprenent
 • pot ser una molt bona continuació de les sèries anteriors per tal que els nens, a mesura que creixen, vagin aprenent més i més anglès

 1. SPONGEBOB (dificultat alta)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

No crec que sigui gaire necessari presentar els dibuixos de "Spongebob", no? Spongebob és una mena d'esponja marina una mica ximple, però que comparteix aventures molt divertides amb els seus companys i amics marins. Aquest personatge tan curiós ja és un fenomen arreu del món!

Aquí en pots veure un exemple, si vols veure de què va.

És un bon recurs per aprendre anglès perquè...

 • els capítols són molt curts
 • és molt adequada per treballar paraules relacionades amb el món marí
 • es pot aprofitar la fascinació que senten els nens i nenes per aquest personatge i introduir amb ella l'anglès amb capítols que els petits ja hagin vist en català o en castellà

 1. THE BABY TRIPLETS (dificultat alta)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

The Baby Triplets (Les tres bessones) no necessiten presentació! És una sèrie molt maca i divertida pels petits de la casa: a cap capítol li manca ni imaginació, ni creativitat, ni aventures! Havent dit això, considero que sempre és molt millor veure qualsevol material en versió original. Potser per aquesta raó jo no triaria com a primera opció aquests dibuixos animats per introduir l'anglès: a la gran majoria d'històries d'aquestes tres nenes entremaliades hi apareixen inacabables referents culturals del nostre país, històries, contes i personatges que van molt de la mà de la nostra cultura local (hi apareixen, per exemple, referències culturals com ara els porrons, les barretines...). Fins i tot algunes històries són d'origen català! (com per exemple El Patufet!).

Aquí teniu el link a un blog on hi fan un recull molt ben fet de vàries històries de "The Baby Triplets". I aquí, un altre.

 

És un bon recurs per aprendre anglès perquè...

 • tot i ser de dificultat més alta, es pot convertir en un molt bon recurs per fer una completa immersió en l'anglès des de ben petits. Aprendran moltíssim!

 1. DISNEY & PIXAR FILMS (dificultat alta)

Els millors dibuixos animats per aprendre anglès- Pares i Nens

Els dibuixos animats de la factoria Disney, Pixar... són de dificultat alta pel que fa a l'anglès. El fet que els nens i nenes mirin aquestes pel·lícules en una llengua estrangera des d'un bon principi és una decisió molt personal i s'ha d'evitar que els petits es frustrin o que endevinin la vostra intenció de "fer-los" aprendre anglès. Una altra opció és mostrar-los aquests pel·lícules un cop ells ja coneguin molt bé un argument en concret. Aquestes pel·lícules poden ser un molt bon recurs pel mestre per treballar a les escoles a través d'escenes concretes, vocabulari específic, estructures que apareguin sovint.... I a través de cançons!

Espero i confio que aquest article animi a mares i pares a fer servir aquest recurs (tan i tan útil!) a casa. Veure dibuixos en anglès significa, sense cap mena de dubte, obrir un món de possibilitats (ho he vist amb els meus propis ulls) pel que fa l'anglès i a tots els valors rere aquesta llengua. La recerca, de fet, confirma que introduir l'anglès amb dibuixos animats als nens i nenes des de ben petits és una de les estratègies més útils i naturals que hi ha. Començar per una rutina tan senzilla... serà només l'inici d'un món d'oportunitats, de valors, d'aprenentatges... que només hauran fet que començar!