El plat únic és una opció que dona molt bons resultats, a més de ser molt còmodes en l’actual període de confinament, tant a l’hora de fer menús setmanals com els menús diaris. En aquests dies d’alarma i d’estar a casa hem d’optar per propostes saludables i no massa calòriques.
Aquests plats únics tenen la particularitat que en només un menú trobem les proteïnes, els vegetals i els hidrats de carboni necessaris i essencials per afrontar els dies, encara que estiguem a casa. Els plats únics simplifiquen molt el moment de cuinar i mentre es menja, al tenir-ho tot a la taula, ningú dels comensals s’ha d’aixecar de la taula per anar a fer o buscar el segon. Tots són avantatges!
Aquests menús es fan a base de plats complets que abracen tots els nutrients. En aquest sentit, la recepta ha d’incloure una bona ració de vegetals i verdures de temporada, carbohidrats d’absorció lenta i proteïnes vegetals o animals. El plat únic es pot finalitzar amb una peça de fruita, un iogurt o una porció de les nostres postres preferits, sense abusar.
Dilluns
Dinar: Pollastre amb hortalisses de temporada amb arròs vermell o integral.
Sopar: Cuscús amb moniato panses i anacards.
Dimarts
Dinar: Llenties estofades amb verdures i alguna proteïna animal o vegetal.
Sopar: Lasanya d’espinacs amb soja texturitzada i panses.
Dimecres
Dinar: Remenat de bolets, acompanyat de patata bullida amb bacallà
Sopar: Verduretes saltades amb pernil i arròs i especies al gust.
Dijous
Dinar: Espirals de quinoa amb verdures, salmó i xiitakes amb anet.
Sopar: Duet d’hummus: remolatxa i cigrons amb crudités de verdures com pastanaga, cogombre i carabassó i bastonets de pa.
Divendres
Dinar: Pasta, preferentment integral, amb pollastre i verdures saltades.
Sopar: Entrepà calent amb ruca i tomàquet, pernil i formatge.