Bunyols de bacallà, el clàssic de la Setmana Santa que no pot faltar a cap taula

Els bunyols de bacallà són molt nutritius, senzills de fer i fàcils de menjar pels infants

Ingredients per fer bunyols de bacallà:

 
  • 200 g de morro de bacallà dessalat
  • 150 ml de llet
  • 100 g de farina
  • 2 ous
  • All i julivert al gust
  • Mig sobre de llevat químic 
  • Oli d'oliva verge extra


Elaboració:

  1. Bullirem durant un minut el bacallà, el deixarem refredar i l'esmicolarem a trossos petits. Ens assegurarem de retirar la pell i les possibles espines.
  2. Piquem l'all i el julivert i el barrejarem en un bol amb el bacallà.
  3. Separem les clares dels rovells dels dos ous i afegim els rovells a la mescla, la farina i el llevat.
  4. Ho barrejarem molt bé fins a obtenir una pasta fina.
  5. Muntarem les clares a punt de neu i les posarem a la mescla curosament.
  6. En una paella posarem oli d'oliva i l'escalfarem, quan estigui ben calent, posarem cullerades amb la pasta.
  7. Una vegada els bunyols es girin sols i estiguin daurats, els retirem de la paella i els posarem sobre un paper absorbent.
Més informació