Desenvolupa la intel·ligència emocional dels teus petits

És important ensenyar als petits a pensar sobre les seves emocions, a què expressin com se senten i interpretar com es poden sentir la resta

Com la majoria dels aspectes de la vida, la intel·ligència emocional s'aprèn a desenvolupar i els pares i mares juguem un paper clau. L'educació emocional és part de la formació de l'infant i els ajuda a controlar les emocions i ser empàtics amb els altres.

Per desenvolupar la intel·ligència emocional dels nens hem de tenir en compte uns factors bàsics. Així, han d'aprendre a identificar les seves pròpies emocions i les dels altres. Per això és important trobar l'equilibri entre el que li passa a l'infant i aprendre a controlar-se i regular-se.

També és important aprendre a expressar i canalitzar les emocions per enfortir les relacions i que les emocions no manin sobre el nen o nena.

Encara que les emocions es van desenvolupant durant tora la vida, quan abans ensenyem als nostres fills i filles a dominar-les millor. Els experts defensen que aquesta educació emocional es pot portar a terme a partir dels dos anys i mig.

És important ensenyar als petits a pensar sobre les seves emocions, a què expressin com se senten i interpretar com es poden sentir la resta. També és important ajudar a canalitzar les emocions, a expressar-les, fomentar la comunicació amb pares, professors i altres nens i nenes. A més hem d'apostar per afavorir l'empatia, ajudar-los i explicant la importància de fer amics.

Hem de tenir present que els progenitors som el principal pilar d'aprenentatge dels nens i hem d'actuar més i parlar menys. Pel que el comportament de pare i mares sempre ha d'anar en consonància amb el comportament de l'infant.

Quan són més grans podem començar a raonar amb ells, però mai quan estan enfadats o enrabiats. La conversa s'ha de fer una vegada estiguin tranquils i relaxats. En aquell moment podrem parlar amb ells i incidir en la importància de comunicar els sentiments.

Més informació