Idees per celebrar uns Reis sostenibles

Regalar experiències com un cap de setmana a fora, entrades per a museus, cinemes, per sopars.... No generen residus i són perfectes per uns Reis sostenibles

Si aquest any estàs pensant a celebrar els Reis més sostenibles, t'ajudem a aconseguir-ho amb 5 passos fàcils, senzills i econòmics.

 


1. Tria joguines de fusta

En la mesura del possible escull joguines que no estiguin fetes amb plàstic, les de fusta són una bona alternativa. Hi ha moltes propostes i per a totes les edats. Si a més pots triar joguines elaborades per artesans i de Km 0 molt millor. 


2. Fes regals fungibles

Regalar experiències com un cap de setmana a fora, entrades per a museus, cinemes, per sopars.... No generen residus. A més, pots aprofitar per regalar coses que facin falta als al llarg de l'any com bambes per fer esport, colors per l'escola, estoigs, sabons...


3. No emboliquis els regals

Quan muntis els regals no els emboliquis, posa'l's sense embolicar i a ser possibles muntats. A banda que no faràs servir paper d'un sol ús i que servirà per mantenir la sorpresa durant escassos segons, generaràs molt més impacte. Les joguines ja muntades fan molt més embalum que quan estan a l'interior de la caixa, pel que es veuran més regals. Si els vols embolicar, fes servir paper de diari o amb tela a través de la tècnica japonesa del furoshiki. Pots fer servir teles que tinguis per casa o comprar-ne algunes i guardar-les per embolicar regals. Embolicant amb paper de diari o amb la tècnica del furoshiki podràs també podràs sorprendre!


4. Fes servir globus biodegradables

Si ets de les persones que decores el matí de Reis amb globus, tria aquells que siguin biodegradables. D'aquesta manera no comprometràs el medi ambient amb aquests elements d'ús limitat.


5. Caramels en mà

Demana a l'organització de la cavalcada de Reis del teu poble o ciutat que no tiri caramels mentre passa la comitiva. Quantes vegades has vist, després de la cavalcada, centeners de caramels trencats o que ningú agafa? Per evitar el seu malbaratament es poden donar en mà durant l'entrega de la carta o a través dels patges que acompanyen a peu els Reis.

 

Més informació