Les 8 cavalcades de Reis més emblemàtiques

Si sempre veus la cavalcada en el teu poble o ciutat que et semblaria canviar d'ubicació i sorprendre'l amb una cavalcada diferent?

Si la Nit de Reis és la nit més esperada pels petits de la casa, la tarda més esperada és la cavalcada dels Reis. Si sempre veus la cavalcada en el teu poble o ciutat que et semblaria canviar d'ubicació i sorprendre'l amb una cavalcada diferent? Aquest any podràs viure la nit més màgica en alguna de les cavalcades més singulars.1. Cavalcada de Reis a Taradell

A Taradell el foc, el fum i l'olor de les atxes ajuden a crear l'ambient màgic en el qual desfilaran Melcior, Gaspar i Baltasar. I és que Taradell els nens tenen per costum rebre els Reis amb atxes de barballó, per il·luminar la comitiva de Ses Majestats. L'aroma que desprèn les torxes recorden l'encens i la mirra que els Reis van portar al nen Jesús


2. Cavalcada de Reis a Vic

La capital d'Osona rep a Ses Majestats amb foc, el que converteixen la cavalcada en una activitat molt visual. Així, durant la desfilada es poden veure les teieres encarregades d'escalfar i animar el seguici, els fanalets de paper que exhibeixen desenes d'infants, torxes i el braser d'espígol que porten els traginers. La desfilada s'acompanya de la música de cornetes i tambors.


3. Cavalcada de Reis a Terrassa

Terrassa és una de les ciutats vallesanes on està molt arrelada la tradició de sortir a rebre els Tres Reis d'Orient amb fanalets artesanals. Dies abans de la cavalcada Terrassa celebra l'arribada del patge Xiu-Xiu. Una tradició d'anys que se celebra del 26 de desembre, dia de Sant Esteve fins al 5 de gener.


4. Cavalcada de Reis a Igualada

A Igualada, l'arribada dels Tres Reis és un dels esdeveniments de l'any. Pels carrers del centre de la ciutat hi desfilen mig miler de patges vestits per l'ocasió ajudant als Reis Mags d'Orient a lliurar els regals als nens a cada balcó. Per lliurar les joguines que han demanat els patges s'enfilen per llargues escales amb els paquets que han de lliurar.


5. Cavalcada de Reis a Vilanova i la Geltrú

A la ciutat de Vilanova i la Geltrú la cavalcada destaca per les seves carrosses, música tradicional i curiosos personatges que ballen abans del pas dels Reis d'Orient. Dies abans de la cavalcada, el patge Eliseu arriba a la plaça de la Vila i recull les cartes que entregarà als Reis, que dies més tard sortiran del castell de la Geltrú. Per rebre'ls centenars de persones encenen fanalets.


6. Uns Reis d'estil medieval a Girona

Els Reis d'Orient s'instal·len la tarda de cada 5 de gener als jardins de la Muralla de Girona per parlar amb els nens que se'ls hi acosten. Una vegada finalitzen amb aquesta tradició de conèixer els infants que van a veure'ls, s'inicia la cavalcada, que recorrerà els carrers més emblemàtics del centre de la ciutat. Amb Ses Majestats cavalls, el porrer i l'àliga de la ciutat, els músics i les carrosses dels magistrats.


7. Els Reis de Barcelona arriben pel mar

Els Tres Reis arriben a Barcelona dalt d'un vaixell que atraca al port de la capital catalana. Tant a l'arribada com durant tot el seguici, milers de barcelonins i barcelonines donen la benvinguda als Reis Macs, acompanyats de música, espectacles i màgia a través per les avingudes i carrers de Barcelona.


8. Foc i aigua a Tarragona

A Tarragona els Tres Reis també arriben pel mar. Un vaixell atraca al port i baixen Ses Majestats. Abans de la desfilada i perquè tothom sàpiga quan els Reis ja han arribat a la ciutat, els patges que els acompanyen encenen bengales de colors, disparen 21 salves pirotècniques i es fa un castell de focs.

 

Més informació