Joguines després de Reis... i ara què?

Joguines després de reis... i ara què?- Pares i Nens

Ses Majestats el reis d'Orient han estat generosos.... Potser un pèl massa i tot. Mira que has provat de convèncer a tothom que se n'estigués de regalar massa coses, que en l'equilibri està la virtut, que els nens ja tenen molta cosa... Però no hi ha hagut manera.

En un racó de l'habitació s'acumulen vàries caixes de joguines a mig obrir i en una altra habitació, algunes més.... I et preguntes... què fem amb tot això?

Et proposem algunes reflexions conjuntes per a veure si trobem la manera de posar-hi una mica d'ordre.

Mireu al vostre voltant: què penseu de les joguines que heu rebut? N'hi ha cap que CLARAMENT no encaixa amb els valors que voleu transmetre als vostres fills? Us proposem doncs que la "feu desaparèixer de casa". Sembla una mica radical, però oi que mai donaríem de menjar als nostres fills quelcom que pensem que és prejudicial (o almenys no cada dia)? Doncs apliquem el mateix principi... Podem donar la joguina o simplement amagar-la per treure-la en comptades ocasions, podem intercanviar-la per una altra (ja sigui a la botiga o amb d'altra gent).

I la resta? Destrieu les joguines que són apropiades per la seva edat de les que no ho són. Les joguines que són més adients per més endavant simplement, amagueu-les fins que arribi el moment oportú. Segur que estaran encantats de rebre-les més endavant. Si teniu jocs i joguines que han quedat "petites" (i no teniu previst cap germanet en camí) potser les podeu donar a algun amic, conegut o a una ONG. Penseu que feu molt més bé donant aquesta joguina que tenint-la amagada a casa sense ús (qui us la va regalar segur que ho entendrà).

I ara què...?  Ja tenim totes les joguines que ens agraden i són adients, què fem? Doncs un cop més, feu-hi una pensada... es tracta de joguines similars o són diferents? Si es tracta de joguines similars (per exemple dos puzles) doncs "n'amaguem" una per quan la primera estigui "amortitzada". Si són molt diferents, doncs triem-ne unes quantes i deixem-les a la vista. Pel que fa a la resta amaguem-les per més endavant.

Resumint:

1- Descartem joguines que no s'adiuen amb els valors que volem transmetre als nostres fills o bé guardem-les si els agrada molt i treiem-les de tan en tan.

2- Guardem per més endavant les joguines que encara no són per la seva edat, no cal cremar etapes, esperem al moment adient.

3- Donem les joguines que ja han quedat "petites" o que ja no facin servir.

4- Deixem per jugar un grup variat de joguines i la resta les guardem per intercanviar-les per aquestes en un parell o tres de mesos.

5- Si tenim joguines similars, en deixem una entre el grup de joguines per jugar i l'altra la guardem per més endavant fer l'intercanvi.

En definitiva, no tingueu por de reflexionar, seleccionar i actuar sobre les joguines que us envolten. Recordeu que són un material a través del qual els infants es relacionen i interactuen amb el món i per tant són molt importants!