Quins són els peixos de temporada del mes de maig?

Si es respecta el cicle natural, així com la zona de producció de peixos, crustacis i cefalòpodes, tenim un producte més respectuós amb el medi ambient

Els peixos, siguin de mar o de riu i com la resta d’animals, tenen un cicle biològic propi. Hi ha un moment de l’any que és el moment òptim pel seu consum per l’abundància i la qualitat de la seva carn que presenten. Per això, podem dir que, com altres aliments, els peixos també són de temporada. Els principals avantatges de consumir els peixos en la  temporada que els hi pertoca és són que aquests aliments són més sans, ja que ofereixen una millor aportació nutricional.

A més, els cicles de reproducció dels animals permeten que durant aquell període concret de l’any la disponibilitat a les peixateries i en altres establiments que comercialitzen menjar com poden ser mercats i supermercats, sigui molt més àmplia. Aquest fet fa que els aliments de temporada siguin més econòmics, ja que hi ha una major oferta.

Si es respecta el cicle natural, així com la zona de producció de peixos, crustacis i cefalòpodes, tenim un producte més respectuós amb el medi ambient.

  • Així, i durant el mes de maig els peixos de mar que són de temporada són els següents: Tonyina, bacallà, bonítol, verat, escórpora, congre, halibut, sorell, liba, lluç, nero, palometa, peix espasa, rap, ratjada, sardina i tauró.
  • En relació amb els peixos de riu és el moment de l’anguila, angula, perca i llamprea.
  • Si els peixos són de piscifactoria, haurem de triar entre el rèmol, la truita i el salmó.
  • Pel que fa al marisc ens trobem que són propis d’aquest mes de maig la gamba gris, el llamàntol, els llagostins, la llagosta vermella, la gambeta, els escamarlans i la cranca, així com la nècora, les ostres, els musclos i la sípia.

 

Els peixos més consumits

Entre els peixos de temporada del mes de maig destaquen els  més consumits segons el Centre Interactiu del Peix. En aquest sentit i de major a menor consum se situa el lluç, seguit del bacallà, tonyina, seitó, llenguado, sardina, orada, salmó, rap i nero.

Pel que fa al marisc els deu més consumits són la gamba i a continuació trobem el calamar, cloïssa, llagostí, musclo, pop, escopinyes, sípia, cigala i en última posició la llagosta.

Més informació