Carxofa, la verdura de temporada fantàstica per a tota la família

La carxofa té unes propietats que la fan idònia per tenir cura d'òrgans molt importants com el fetge, el cor i l'aparell digestiu

El mes de febrer forma part de la temporada de la carxofa. Aquesta verdura típica de la tardor i l'hivern que es pot preparar bullida, al forn, a la brasa, fregida, adobada, arrebossada, saltada, al vapor, en crema, en guisats, en truita i crua sempre que es talli molt fina, és molt suculenta. La carxofa permet moltes maneres de consumir i es pot menjar com a primer o com a complement d'un segon plat i es pot amanir amb oli, llimona, sal, pebre, les combinacions són múltiples i boníssimes.

La carxofa és dolça i amarga a la vegada el que la dota d'un sabor únic, però també d'unes propietats que la fan idònia per tenir cura d'òrgans molt importants com el fetge, el cor i l'aparell digestiu, sigui per a un infant o per un adult. Així, entre els seus compostos amargs destaca la cinarina, que estimular la producció de bilis, millora la digestió i ajuda a reduir el colesterol i a regenerar el fetge. Mentre la part dolça aporta inulina, un prebiòtic natural que regula el sucre sanguini i equilibra de la flora intestinal.

Més informació