Les 6 millors verdures per a nens i nenes

Ja que fem l'esforç de fer que les mengin, assegurem-nos que són les que més vitamines i minerals aporten

Aconseguir que els nens i les nenes mengin verdures és un autèntic mal de cap per a molts pares. De tots és conegut els beneficis de les verdures en nens, jove si adults. ¿Però quines verdures són les millors i les més saludables de l'extensa gamma de verdures que existeixen en el mercat? Perquè ja que fem l'esforç de fer que les mengin, assegurem-nos que són les que més vitamines i minerals aporten:

 

  1. Espinacs Els espinacs són una de les verdures més versàtil, ja que es poden consumir crues en amanides, barrejades amb quinoa o altres llegums, o cuinades. Els espinacs aporten carbohidrats, fibra, aigua, potassi, calci, magnesi, ferro, fòsfor i vitamines A, E, C i B9. Les seves fulles combaten l'anèmia, pel seu contingut en ferro i folats i ajuden a depurar el fetge i buidar l'intestí, el que són ideals per infants amb problemes digestius. A més cuiden de la pell, el cabell i ossos.
  2. Bròquil: El bròquil és una de les verdures que més vitamines aporten. Tenen el doble de vitamina C que les taronges i el mateix calci que la llet. Aquesta mena d'arbret també conté fibra alimentària, i reforça el sistema immunològic virus i bacteris. A banda, el bròquil conté vitamines E, B, A i K, millora la visió i prevé malalties vasculars.
  3. Carabassó: La verdura preferida pels purés conté un alt percentatge d'aigua i molt poques calories. Aporta vitamina C, B3 i provitamina A. També té minerals com fòsfor, potassi, magnesi, calci, omega 3 i luteïna, que ajuda a protegir la salut dels ulls. Aquest aliment és capaç de rebaixar i controlar el colesterol i regular el trànsit intestinal.
  4. Albergínia: L'albergina permet mil receptes delicioses i nutritives. Són fàcils d'introduir en la dieta dels nens pel seu sabor i si és necessari es camuflen fàcilment en croquetes, canelons... Aquesta verdura és rica en vitamina E, A, B i C i a més té un alt contingut de fibra. És diürètica, baixa en calories i conté fibra, perfecte per aquells infants que tenen restrenyiment.
  5. Cols de Brussel·les: Aquesta verdura conté un 90% d'aigua, a més de carbohidrats, proteïnes vegetals i greix. Les cols aporten nutrients essencials com vitamina C, E, B3, B2, B6 i B9. També aporta àcid fòlic, carotens, potassi, calci, fòsfor, magnesi, sodi, ferro i zinc entre altres minerals.
  6. Pastanagues: Aquesta verdura és perfecte tant per menjar crua com cuinada. Són diürètiques, prevenen la gastritis i compten amb moltes vitamines i minerals i sucres. La pastanaga prevé el restrenyiment, i de tots és conegut que són bones per a la vista, les dents, la pell i el cor. A més, conté retinoides que activen la part del cervell lligada amb l'aprenentatge pel qual són perfectes en edat escolar.
Més informació