La pastanaga, l’hortalissa estrella de temporada

L'exposició al sol s’ha vist rebaixada dràsticament per l’actual període de confinament

Encara que la podem trobar durant tot l’any, la primavera i l’estiu és el moment òptim pel consum de la pastanaga. Aquesta hortalissa conté betacarotè, precursor de la vitamina A, que s’encarrega d’un bon manteniment de la pell i de la visió. De fet, la pastanaga és després del julivert, el vegetal amb més carotè. La pastanaga és capaç d’assegurar un creixement ossi òptim, reforçar el sistema immunitari i combatre l’oxidació cel·lular i els radicals lliures per la seva concentració d’actius antioxidant. La falta de vitamina A pot arribar a provocar ceguesa nocturna i alteracions de pell i mucoses.

A més, i encara que l’exposició al sol s’ha vist rebaixada dràsticament per l’actual període de confinament i la seva limitació per accedir al sol, un bon consum de pastanaga ens ajudarà a tenir la pell protegida una vegada s’aixequi el confinament i nodrida amb les vitamines que necessiten.

La pastanaga la podem consumir tant crua com cuita i proporciona centenars de receptes. La podem gaudir en una crema de pastanaga, en sucs naturals sola o barrejada, ratllada per les amanides i també fregida en tempura. Aquesta verdura és tan versàtil que també la podem consumir bullida, com a complement d’un segon, en purés i fins i tot en dolços com el pastís de pastanaga.