Elabora aquests fartons valencians per sucar a l'orxata

Els fartons són dolços i absorbent i es mullen en orxata, una beguda refrescant de l'estiu

Ingredients:

  • 500 g farina de força
  • 80 g oli de gira-sol
  • 100 g aigua
  • 60 g sucre
  • 3 ous
  • 25 g llevat fresc
  • 1 culleradeta de sal

Pel glacejat:

 
  • 100 g sucre glas
  • 2 cullerades d'aigua tèbia


Elaboració:

  1. En un bol agafem una mica d'aigua i posem el llevat fresc i el dissolem juntament amb el sucre, l'oli de gira-sol i els ous batuts. Barregem bé tots els ingredients.
  2. En un altre bol afegim farina i una mica de sal, barregem.
  3. Barregem els ingredients dels bols lentament integrant-los amb les mans
  4. Una vegada estigui ben barrejat començarem a pastar uns 15 minuts fins que veiem que la massa queda suau, sense grumolls i elàstica.
  5. Fem una bola i tapem amb paper film. Ho deixem fermentar una hora fins que dobli el volum.
  6. Una vegada la massa ha doblat el volum, agafem petites porcions d'uns 25 g i amb un corró estirem la massa en forma de rectangle que enrotllem sobre si mateix.
  7. Posarem els fartons en una safata per forn amb paper d'enfornar i fornejarem en el forn preescalfat a 180 °C amb calor a dalt i a baix uns 7 minuts fins que estiguin daurats.
  8. Retirem els fartons de forn i perquè refredin.
  9. Per glacejar-los barregem el sucre glaç amb l'aigua tèbia fins que no quedi cap grumoll.
  10. Agafem una cullera petita i decorem cada fartó amb una capa de setinat i quan assequin, ja estaran preparats per menjar sols o en companyia d'orxata fresca.