Ingredients:
- 500 g farina de força
- 80 g oli de gira-sol
- 100 g aigua
- 60 g sucre
- 3 ous
- 25 g llevat fresc
- 1 culleradeta de sal
Pel glacejat:
- 100 g sucre glas
- 2 cullerades d'aigua tèbia
Elaboració:
- En un bol agafem una mica d'aigua i posem el llevat fresc i el dissolem juntament amb el sucre, l'oli de gira-sol i els ous batuts. Barregem bé tots els ingredients.
- En un altre bol afegim farina i una mica de sal, barregem.
- Barregem els ingredients dels bols lentament integrant-los amb les mans
- Una vegada estigui ben barrejat començarem a pastar uns 15 minuts fins que veiem que la massa queda suau, sense grumolls i elàstica.
- Fem una bola i tapem amb paper film. Ho deixem fermentar una hora fins que dobli el volum.
- Una vegada la massa ha doblat el volum, agafem petites porcions d'uns 25 g i amb un corró estirem la massa en forma de rectangle que enrotllem sobre si mateix.
- Posarem els fartons en una safata per forn amb paper d'enfornar i fornejarem en el forn preescalfat a 180 °C amb calor a dalt i a baix uns 7 minuts fins que estiguin daurats.
- Retirem els fartons de forn i perquè refredin.
- Per glacejar-los barregem el sucre glaç amb l'aigua tèbia fins que no quedi cap grumoll.
- Agafem una cullera petita i decorem cada fartó amb una capa de setinat i quan assequin, ja estaran preparats per menjar sols o en companyia d'orxata fresca.