Els minerals més importants durant l'embaràs

Dins de l'alimentació hem de tenir en compte els minerals essencials

La salut de la dona té una gran transcendència durant l'embaràs i és molt important per al desenvolupament del bebè. Per garantir la salut de la gestant i del futur nadó s'han d'adoptar hàbits saludables que incloguin esport, controls ginecològics i alimentació saludable. Dins de l'alimentació hem de tenir en compte els minerals essencials. Els principals minerals que cal tenir en compte per a l'embaràs són sis i són el ferro, el calci, el iode, el zinc, el magnesi i el fòsfor. 

El Ferro
És el primer mineral essencial de l'embaràs, ja que fomenta la creació de glòbuls vermells, encarregats de transportar l'oxigen per la sang. L'augment de sang serveix per a la formació fetal i la placenta i la bona salut de la mare. Durant l'embaràs hem de prioritzar els aliments rics en ferro com la carn vermella, preferiblement magra, a més de mariscs, mol·luscs i cloïsses. També els llegums aporten una bona quantitat de ferro.

El calci
Aquest mineral també és un dels indispensables, ja que ajuda a la correcta formació òssia i dental del futur nen o nena. A més, és important per a la coagulació sanguínia i la contracció muscular. La millor manera de consumir-la és a través dels productes lactis, i és millor en iogurts que en la llet, ja que facilita l'absorció. Si tenim intolerància als làctics o ens donen malestar podem optar per làctics sense lactosa o beguda vegetal d'ametlles, també rica en calci.

El iode 
El mineral principal de les hormones tiroidals. El seu dèficit pot comportar problemes mentals o avortament espontani. El iode abunda als aliments provinents de la mar com el peix, el marisc i les algues.

El zinc 
Ajuda en la formació dels sentits del gust i l'olfacte, i en la creació del sistema immunitari. Millorarem l'aportació d'aquest mineral si incrementem la ingesta de vedella, gall dindi, pollastre, cloïsses o llavors de carabassa.

El magnesi 
Important en nombrosos processos del metabolisme i com el calci, en la formació òssia. El magnesi està relacionat amb contracció muscular i cardíaca i el seu dèficit podria estar relacionat amb la preeclàmpsia, o el que és el mateix, la hipertensió en l'embaràs. El magnesi s'acumula en els vegetals de fulla verda, els cereals integrals i els fruits secs.

El fòsfor 
Ens ajuda a la formació òssia, però també en la formació de l'ADN i l'ARN. El fòsfor està present en carns, peixos, formatges, ou i el cacau.

Més informació