La cistitis, què és i com tractar-la

Quan es produeix durant l'embaràs normalment és provocada per l'augment de la progesterona

La cistitis és una infecció que pot ser bacteriana, viral o química i que es produeix quan s'inflama la bufeta. Normalment es manifesta amb dolor i coïssor en orinar. Es calcula que entorn el 15% de les dones experimentaran aquesta infecció durant la seva vida. En dones que ja l'han patit abans, hi ha més possibilitats que es manifesti en l'embaràs.

Quan es produeix durant l'embaràs normalment és provocada per l'augment de progesterona. Quan la cistitis ve acompanyada d'una hemorràgia, hi ha amenaça de part prematur.

Símptomes

A més de febre, dolor i coïssor en orinar, la dona sent freqüentment desitjos urgents de micció, encara que la quantitat sigui escassa. També es presenten rastres de sang en l'orina, certa olor, mal d'esquena i molèsties en la bufeta i, sovint, a la zona inferior de l'abdomen.

Tractament

Beure aigua és la millor manera de prevenir i curar la cistitis, també es recomana beure sucs de cítrics com taronja i llimona; mantenir una higiene adequada a la zona, i fer servir calcetes de cotó, ja que aquest tipus de teixit faciliten la ventilació. Normalment es recepta antibiòtic durant set o deu dies. Si no es cura a temps, la cistitis pot arribar a afectar els ronyons. 
 

Més informació