5 trucs per calmar els nervis en l'embaràs

Tenint en compte que l'embaràs és llarg, hem de saber com podem calmar i relaxar els nervis

L'embaràs genera dubtes i nervis, ja que crear una nova vida a la qual estarem lligats sempre d'una manera o un altre genera incerteses de tota mena: si l'embaràs anirà bé, si actuem bé, si estem en les millors mans... i tota sèrie de preguntes. Tenint en compte que l'embaràs és llarg, hem de saber com ens podem calmar i relaxar els nervis. 


1. Si tens dubtes pregunta als experts

Una de les primeres claus és preguntar tots els dubtes i qüestions relacionades amb l'embaràs. Per això necessites un especialista que tingui certa trajectòria i que et pugui donar resposta i seguretat amb tot allò que et trobaràs durant l'embaràs. Buscar sempre personal sanitari qualificat i pregunta tots els dubtes que tinguis defugint de tot allò que et trobis a internet, que de vegades no se sustenta sobre una veu experta i massa informació també pot desinformar. 


2. Comparteix dubtes amb la parella, la família o les amistats

Encara que els dubtes els ha de resoldre el personal qualificat, compartir experiències és bo i ajuda a tranquil·litzar saber que estem preparats per passar per un embaràs si un part. Els testimonis que han viscut o viuen el mateix context ajuda a calmar els nervis perquè són dues formes de trobar respostes i referents, totes dues coses claus per evitar la por a allò desconegut.


3. Cuida el cos i la ment 

Els canvis en el cos quan hi ha un embaràs són notoris. En el període de l'embaràs és important buscar temps per descansar tant a nivell mental com físic. Dedica't temps, escolta el teu cos i el teu futur bebè, llegeix, gaudeix de temps per no fer res, per fer banys relaxants, fes-te massatges, surt a passejar, fes esport controlat per un expert... i el que et vingui de gust.


4. Organitza el temps com vulguis

Amb els temps lliure tu esculls, moltes vegades t'aconsellaran que muntis ja l'habitació, la bossa per anar a l'hospital, si fer-ho et relaxa endavant, però si encara no et ve de gust, ja ho faràs, ja que no n'hi ha per tant. Organitza l'agenda com et sembli i sense pressions.


5. Deixa de banda l'estrès

En la mesura del possible has de ser capaç de relativitzar la feina i no sotmetre't a un possible estrès. Afegir estrès a una situació de nervis no ajuda gens, així que busca coses que et distregui i t'ajudi a estar tranquil·la.

Més informació