Ingredients:
- Mitja tassa de mantega a temperatura ambient
- ¾ tassa de sucre morena
- ⅓ tassa de melassa
- 1 ou
- 2 cullerades d'aigua
- 3 tasses de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
- Mitja culleradeta de sal
- 3 culleradetes de gingebre mòlt
- Mitja culleradeta de canyella mòlta
- Glacejat
Elaboració:
- Batrem la mantega prèviament estovada a temperatura ambient amb el sucre fins que la barreja quedi suau i esponjosa. Afegeix la melassa, l'ou i l'aigua i bat de nou fins que els ingredients s'integrin.
- En un altre bol barreja la resta d'ingredients, menys el glacejat i mesclem amb la barreja anterior, batent perquè els ingredients s'integrin bé.
- Divideix la massa per la meitat i forma dos discs de la mateixa mida, cobreix amb paper film i reserva a la nevera fins que s'hagi d'utilitzar.
- Escalda el forn a 180 °C i enfarina una superfície per treballar la barreja. Estirem cada porció de massa d'un gruix de 3 mil·límetres com a molt. Ara i amb l'ajuda del tallador amb forma d'homenets talla les galetes.
- En una safata per al forn posem paper d'enfornar, i col·loqueu les galetes amb una distància d'uns 5 centímetres entre galeta i galeta per evitar que s'enganxin.
- Ho courem fins que les vores dels homenets de gingebre estiguin dures, aproximadament uns 10 minuts. Un cop passat aquest temps trèiem la safata i deixarem que es refredin. Decora amb el glacejat i recrear la cara, els botons o els elements que més vulguis.