El plat que farem avui és el més semblant a un ou kinder, però en versió salada! No us espanteu no posarem pas cap joguina, però sí que us endureu una sorpresa. Farem mandonguilles sorpresa! Per fora semblaran mandonguilles normals (eps! i les fareu vosaltres. Res de comprar-les fetes) però en el seu interior tenen sorpresa un ou de guatlla dur! D'aquesta manera ajuntem dos dels ingredients que més agrada als petits (i no tan petits ) les mandonguilles i els ous. Atenció, mans ben netes que ens posem mans a l'obra!
INGREDIENTS
- 250 g de carn picada de vedella
- 250 g de carn picada de porc
- 1 ou
- 1 llesca de pa de motlle remullada en llet
- sal, pebre, all i julivert picat
- 1 dotzena d'ous de guatlla
- Farina
ELABORACIÓ
- Posem al foc un cassó amb abundant aigua amb sal. Hi posem amb compte els ous de guatlla i els deixem bullir durant 4 minuts. Després els retirem del foc i afegim aigua freda per tal de refredar-los.
- En un bol barregem tots els ingredients, les carns, l'ou, la llesca de pa de motlle remullada amb llet (i ben escorreguda), sal, pebre, all i julivert picat, fins que quedin ben pastats. Feu-ho amb les mans ben netes, és llefiscós i molt divertit. Després fem boletes uniformes i les reservem.
- Pelem els ous de guatlla. Els passem per farina i els reservem. La farina ens ajudarà a treure l'excés de humitat i ens ajudarà a que se'ns enganxi bé a la carn.
- En un plat, o en el palmell de la mà, aixafem la mandonguilla fins que ens quedi ben plana (com una hamburguesa petita). Al centre d'aquesta hi posem l'ou de guatlla dur enfarinat i el tanquem tornant a donar forma de mandonguilla, aquest cop amb l'ou a dins.
- Un cop les tenim totes formades podem, si volem, enfarinar-les o passar-les per pa ratllat. És opcional i dependrà del vostre gust. Soles de per sí ja estan molt i molt bones.
- Poseu un cassó estret amb abundant oli d'oliva al foc. Quan estigui ben calent posem (amb molt de compte, pares ens ajudeu?) les mandonguilles i les fregim fins que ens quedin ben daurades de fora. Les reservem amb paper absorbent per tal de treure l'excés d'oli.
- Ho servim calent i acompanyat de les salses que més us agradin (tomàquet fregit, ketchup, mostassa ).
Acompanyeu-ho d'una bona amanida o patates al forn. Fins i tot, un dia és un dia, de patates fregides.
Ja veureu que xulo quan partiu la mandonguilla i trobeu l'ou al seu interior! Sorprendrà a tots els comensals! I a part estan boníssimes!
Bon profit bonics!