Mandonguilles sorpresa

mandonguilles sorpresa amb Nuni Cuinetes

El plat que farem avui és el més semblant a un ou kinder, però en versió salada! No us espanteu… no posarem pas cap joguina, però sí que us endureu una sorpresa. Farem mandonguilles sorpresa! Per fora semblaran mandonguilles normals (eps! i les fareu vosaltres. Res de comprar-les fetes) però en el seu interior tenen sorpresa… un ou de guatlla dur! D'aquesta manera ajuntem dos dels ingredients que més agrada als petits (i no tan petits…) les mandonguilles i els ous. Atenció, mans ben netes que ens posem mans a l'obra!

INGREDIENTS

  • 250 g de carn picada de vedella
  • 250 g de carn picada de porc
  • 1 ou
  • 1 llesca de pa de motlle remullada en llet
  • sal, pebre, all i julivert picat
  • 1 dotzena d'ous de guatlla
  • Farina

mandonguilles sorpresa amb Nuni Cuinetes

ELABORACIÓ

  1. Posem al foc un cassó amb abundant aigua amb sal. Hi posem amb compte els ous de guatlla i els deixem bullir durant 4 minuts. Després els retirem del foc i afegim aigua freda per tal de refredar-los.
  2. En un bol barregem tots els ingredients, les carns, l'ou, la llesca de pa de motlle remullada amb llet (i ben escorreguda), sal, pebre, all i julivert picat, fins que quedin ben pastats. Feu-ho amb les mans ben netes, és llefiscós i molt divertit. Després fem boletes uniformes i les reservem.
  3. Pelem els ous de guatlla. Els passem per farina i els reservem. La farina ens ajudarà a treure l'excés de humitat i ens ajudarà a que se'ns enganxi bé a la carn.
  4. En un plat, o en el palmell de la mà, aixafem la mandonguilla fins que ens quedi ben plana (com una hamburguesa petita). Al centre d'aquesta hi posem l'ou de guatlla dur enfarinat i el tanquem tornant a donar forma de mandonguilla, aquest cop amb l'ou a dins.
  5. Un cop les tenim totes formades podem, si volem, enfarinar-les o passar-les per pa ratllat. És opcional i dependrà del vostre gust. Soles de per sí ja estan molt i molt bones.
  6. Poseu un cassó estret amb abundant oli d'oliva al foc. Quan estigui ben calent posem (amb molt de compte, pares ens ajudeu?) les mandonguilles i les fregim fins que ens quedin ben daurades de fora. Les reservem amb paper absorbent per tal de treure l'excés d'oli.
  7. Ho servim calent i acompanyat de les salses que més us agradin (tomàquet fregit, ketchup, mostassa…).

Acompanyeu-ho d'una bona amanida o patates al forn. Fins i tot, un dia és un dia, de patates fregides.

Ja veureu que xulo quan partiu la mandonguilla i trobeu l'ou al seu interior! Sorprendrà a tots els comensals! I a part estan boníssimes!

Bon profit bonics!