Els tipus de tests d'embaràs que existeixen

Aquests testos detecten l'hormona gonadotropina coriònica humana, coneguda com l'hormona de l'embaràs

Les proves d'embaràs tenen actualment una gran fiabilitat. I és que aquests testos detecten l'hormona gonadotropina coriònica humana, coneguda com l'hormona de l'embaràs detectable durant l'embaràs, sobretot al primer trimestre. Una setmana i mitja després de la concepció aquesta hormona es manifesta tant a l'orina com a la sang de les mares. 

Prova de l'orina: 

El test d'embaràs d'orina és el test més utilitzat i es pot comprar a totes les farmàcies. En posar l'orina de la possible dona embarassada en contacte amb una banda química durant uns segons, el test revela si hi ha o no embaràs. També hi ha l'opció de submergir la tira en un recipient amb orina. Aquest tipus de test poden detectar nivells baixos de la gonadotropina coriònica humana. La prova s'ha de fer quan es detecta la primera falta de la menstruació i fer-la bé. 


A través d'una prova de sang: 

Aquest anàlisi es fa en laboratori i existeixen dos tipus:

  1. Anàlisi qualitativa: Es fa per comprovar si l'hormona de l'embaràs està present i la resposta pot ser afirmativa o negativa.
  2. Anàlisi quantitativa: Es mesura la quantitat de gonadotropina coriònica humana present a la sang, i detecta la quantitat més mínima. Aquest test té una fiabilitat més alta que en el cas de l'orina, però el resultat no és immediat, ja que els resultats s'han d'analitzar i això pot tardar una mica.