Signes que t'indiquen que el teu bebè serà més gran que la mitjana

Guanyar més pes del recomanat pels metges durant l'embaràs pot ser un indicatiu d'un bebè gran

Entre les preguntes i dubtes que assalten a una mare abans que neixi el seu bebè està la de si el nen o nena tindrà una mida per sota o per sobre de la mitjana. Per ajudar-te a resoldre aquests dubtes t'exposem alguns signes que indiquen que l'infant estarà per sobre de la mitjana pel que fa a la seva mida.

  1. Ecografies: Durant l'embaràs i a través de les ecografies el ginecòleg pot veure la mida del futur bebè. Aquesta valoració no és una ciència exacta i de vegades no és real al 100%.
  2. Augment de pes de la mare en l'embaràs: Guanyar més pes del recomanat pels metges durant l'embaràs pot ser un indicatiu d'un bebè gran. Els metges recomanen no augmentar per sobre dels 10-12 quilos, ja que un excés de pes en l'embaràs puc comportar en problemes nutricionals en el nen.
  3. Antecedents de nadons grans: Si anteriorment la mare ha donat a llum bebès de grans dimensions, els fills que vinguin a continuació tenen moltes probabilitats de ser gran o més gran que l'anterior. 
  4. Els nens acostumen a ser més grans: La mida dels bebès homes a l'hora de néixer acostumen a ser més grans, encara que no sempre es compleix aquesta norma.
  5. Diabetis gestacional: La diabetis gestacional augmenta significativament les possibilitats de tenir un nadó gran. 
  6. Alçada i pes dels pares: Si els pares biològics són alts o van pesar més al néixer, el nen té moltes probabilitats de néixer amb aquestes característiques, ja que la genètica mana.
  7. En el cas de segon embaràs: L'ordre de naixement juga un paper clau en la mida del futur bebè. A partir dels segons tendeixen a ser més grans.
  8. Si ets mare menor de 20 anys: Les noies menors de 20 anys tenen més probabilitats de donar a llum a nens grans.