Com es fa una fecundació in vitro?

La fecundació in vitro es fa en 6 fases

Una fecundació in vitro, coneguda també amb les sigles FIV, es fa quan es fecunda un òvul per aconseguir embrions que posteriorment s'implanten en un úter perquè l'embaràs tiri endavant. La fecundació in vitro es fa en 6 fases:

  1. El primer pas es fa a través de l'estimulació ovàrica amb fàrmacs per a cada cas. D'aquesta manera els ovaris produeixen més ovòcits que els de costum, de manera que existiran més possibilitats d'obtenir més embrions fecundats.
  2. L'equip encarregat de la FIV s'encarregarà del seguiment de l'estimulació ovàrica amb analítiques hormonals i ecografies i triar el millor moment per extreure els ovòcits. Aquest pas es fa a través d'una punció transvaginal dels fol·licles.
  3. A continuació, es preparà el semen en laboratori amb un procés de capacitació espermàtica que té per objectiu seleccionar els espermatozoides més capacitats per a fecundar.
  4. Arriba el moment de la incubació quan es posen en contacte els espermatozoides amb els ovòcits i es deixen incubar unes hores perquè tiri endavant la fecundació.
  5. Una vegada que s'ha produït la fecundació, es mantindrà en observació l'evolució de la fecundació i es valorarà el millor dia per fer la transferència embrionària, dels que normalment es transfereixen entre un o dos embrions.
  6. Finalment i si existeixen diversos embrions la resta poden ser crioconservats, si es donen les característiques adequades. La crioconservació es fa durant la vida fèrtil de la dona perquè pugui utilitzar-los més endavant en cas de ser necessari.