Els avantatges de ser mare a partir dels 40

Catalunya es troba entre les regions de tota Europa que està al capdavant en l'endarreriment de la maternitat, pel que es important saber els avantatges de ser mare a partir dels 40

Fa anys que endarrerir la maternitat és una realitat per a moltes dones en edat fèrtil que prioritzen altres aspectes de la seva vida, que esperen el moment idoni o que per diverses circumstàncies no ho han pogut fer abans. Catalunya es troba entre les regions de tota Europa que està al capdavant en l'endarreriment de la maternitat, pel que es important saber els avantatges de ser mare a partir dels 40.

Si entre el 1985 i el 2012, l'edat mitjana de les dones per ser mares va passar dels 26 als 30 anys, mentre que en altres països, com a Suècia el 25% dels naixements són de dones de 35 anys o més. A Dinamarca, la proporció de nens nascuts de dones majors de 40 anys s'ha quadruplicat des del 1985. Però quins avantatges té tenir un fil en edats tan tardanes? Segons The European Journal of Developmental Psychology (EJDP) ser mare a partir dels 35 és molt beneficiosa per al benestar infantil. En aquest sentit, i en un estudi publicat pel EJDP que van analitzar el comportament socioemocional dels fills de mares de més de 40, els resultats van exposar que les progenitores van recórrer menys als càstigs verbals i físics que les més joves entre infants de 7 a 15 anys. 

 

A banda els fills i filles d'aquestes mares van tenir menys problemes socials, de conducta i emocionals. I és perquè un infant creixi sa i feliç, i tingui una adolescència sana, necessita no només les seves necessitats físiques estiguin cobertes sinó, i el més important, que les seves necessitats emocionals també. 

A més, aquestes mares destaquen per tenir més paciència i més consciència de les cures de l'infant.