Trucs perquè els infants no passin fred a l'aula amb les finestres obertes

L'obertura de finestres en ple hivern comporta que alguns infants puguin passar fred

La ventilació a les aules és una de les mesures per fer front a la propagació de la Covid-19. A més de l'obligació de màscara, la distància de seguretat i els grups bombolla, la ventilació van ser una altra recomanació. L'obertura de finestres en ple hivern comporta que alguns infants puguin passar fred, sobretot els que s'asseuen a prop de les finestres i els que les seves escoles s'ubiquen en poblacions de muntanya. Però com podem combatre el fred sense que sigui massa complicat, amb aquests trucs:

  • Escolli bé les capes de roba: Portar moltes capes no és sinònim de combatre millor el fred. Si les capes no són correctes, el fred penetrarà i els entorpirà els moviments. La millor opció doncs és, seguint els trucs dels experts en muntanyisme, posar una capa tèrmica als petits, sigui samarretes, leotards o ambdues, una capa protectora, com una dessuadora o jersei i un abric serà suficient.
  • Reforçar l'alimentació: Com hem parlat moltes vegades l'alimentació és clau per combatre el fred i també per reforçar el sistema immunitari. A l'hivern és molt recomanable reforçar la fruita i verdura per incidir en la ingesta de vitamina A i C.
  • Doble mitjó: És important tenir els peus calents per assegurar la calor corporal. Per això podem optar per un doble mitjó de fil o llana.
  • Utilització de gorres: Com els peus, el cap és un altre de les parts que més calor perden amb baixes temperatures. Aquest fet és fàcil de resoldre amb una gorra.
  • Ponxos i mantes: Està més que justificat l'ús de mantes i també ponxos a les aules amb l'obligatorietat de ventilar les aules durant tota la jornada docent. Mentre que la manta es pot posar a les cames, els ponxos es posen sobre de les espatlles perquè estiguin confortables.
  • Apòsits de calor: Existeixen pegats de calor que s'adhereixen a la roba i desprenen calor. També hi ha una versió de mitjons electrònics que també emeten calor.
Més informació