contingut promocionat
MGC Mútua L

 

Trucs per reforçar el teu sistema immunitari

Una alimentació rica en vitamines i minerals és clau per reduir els efectes adversos de la Covid-19

El sistema immunitari és l’encarregat de protegir-nos contra els agents patògens que provoquen infeccions en el nostre organisme com les que genera el coronavirus.

Per aquest motiu, ara més mai ens cal cuidar les nostres defenses i reforçar-les per tal que puguem vèncer la Covid-19 i totes les infeccions que podem patir, així com la grip o el refredat comú.

Per mantenir les defenses altes hem de fer exercici físic regular, però sense fer excessos, hem de dormir bé i hem de seguir una adequada alimentació rica en vitamines i minerals.

Alimentació rica en vitamines i minerals

Una alimentació rica en vitamines i minerals és clau per mantenir altes les defenses i lluitar contra la Covid-19.

Vitamina C i Vitamina D

La vitamina C és antioxidant i és molt útil per evitar refredats i enfortir el sistema immunitari contra virus infecciosos com la grip o la Covid-19.

Aquesta vitamina la trobem en els cítrics (taronges, llimones, mandarines, principalment) i en algunes verdures com el bròquil, el julivert o el pebrot.

La vitamina D té una participació activa en la diferenciació cel·lular i en el creixement de les cèl·lules i la trobem en el Sol i en altres aliments com el marisc i els àcids grassos del peix blau.

En un estudi publicat a la revista Nutrients, l’investigador Adrian Gombart, de l’Institut Linus Pauling de la Universitat d’Oregon als Estats Units ha explicat que l’ús de suplements de vitamina C i vitamina D són un mitjà segur i efectiu per ajudar al sistema immunològic a combatre el coronavirus.

Unes conclusions semblants a les que indiquen un grup d’experts en un article de la revista Medical News Today. En aquest article, si bé es posa en dubte una tesi d’un estudi que apunta relació entre un nivell adequat de vitamina D en sang i menys gravetat i mortalitat de la Covid-19, es defensa la ingesta de vitamina D en nivells adequats sobretot en les persones més vulnerables.

Ferro i zinc

El ferro és un mineral que està relacionat directament amb la producció de proteïnes com l'hemoglobina i la mioglobina que ajuden a distribuir i emmagatzemar l’oxigen en el cos.

Aquest mineral el trobem en els llegums com els cigrons o les mongetes, en les carns vermelles com la vedella i en els mariscs.

El zinc és un oligoelement necessari perquè el sistema immunitari funcioni correctament. És molt important per la divisió i el creixement de les cèl·lules, la cicatrització de les ferides i el metabolisme dels carbohidrats.

Aquest mineral el trobem en diferents fruits secs com les anous.

A banda d’aquests avantatges per a l’organisme, ara la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha publicat un estudi que conclou que la falta de ferro i zinc podria estar relacionada amb la mortalitat de la Covid-19.

L’investigador Andreu Palou i el seu equip han publicat a Nutrients un estudi que conclou que els països europeus on es consumeixen menys aquests nutrients, així com Itàlia, Bèlgica, Regne Unit i França, hi va haver més mortalitat durant la primera onada de la pandèmia.

A banda d’aquests minerals, la investigació també relaciona la baixa mortalitat de la Covid-19 i els nivells adequats de vitamines D, C y B12.

Més informació