Com treure els bolquers i no morir en l'intent

Tenir l'orinal a l'abast i sempre disponible els ajudarà en el procés

Retirar els bolquers normalment suposar un moment estressant tant pels pares com per als nens i nenes. L'arribada del bon temps, tenir més temps disponible i l'inici del curs escolar al mes de setembre faciliten que les vacances sigui el millor moment de l'any per eliminar el bolquer.

Per facilitar aquest important pas pels més petits us hem reunit alguns trucs que us seran d'ajuda.

 

  1. El moment idoni: Primer de tot s'ha de tenir en compte que per retirar el bolquer l'infant ha de ser capaç de controlar els seus esfínters. Normalment els petits no tenen l'esfínter madur abans dels vint mesos de vida, tot i que l'edat és orientativa, ja que cada cas és diferent. El procés ha de ser natural i sense pressions.
  2. Paciència a dojo: El procés de retirar els bolquers no només dura una setmana, si és així, perquè el nen o nena controla bé els esfínters, perfecte, però si no és així, no passa res. S'ha de fer de manera progressiva, i hi haurà dies que es facin passos enrere, però hem de continuar amb el procés i ser pacients, doncs els adults som nosaltres. A més els hi haurem d'explicar en què consisteix treure el bolquer i que forma part de la seva evolució.
  3. Res de tenir els nens asseguts en l'orinal durant molt de temps: S'ha de preguntar als infants si tenen necessitats i no seure'ls fins que els hi vingui ganes. Això pot comportar que el nen o nena ho vegin de manera negativa. 
  4. Mostrar comprensió i relaxament: En els ambients tranquils i relaxats el desenvolupament emocional dels nens acostuma a ser més ràpid i millor. Hem de recordar que forçar no aporta beneficis per ningú i que exhibir reaccions negatives tampoc. 
  5. Que experimentin amb la seva autonomia: Tenir l'orinal a l'abast i sempre disponible els ajudarà en el procés. L'orinal és còmode per a ells, ja que els va a mida i pot estar situat en un lloc fàcil i ràpid a l'inici com per exemple el menjador, perquè quan tinguin la necessitat puguin fer-la com més aviat millor. Amb el temps el deixarem al lavabo. A més i una vegada el procés evolucioni, sempre que l'edat l'acompanyi, podem fer servir l'adaptador del lavabo perquè vegi que ha evolucionat.
  6. Mantenir els hàbits dins i fora de casa: Si decidim treure el bolquer a casa i al carrer no, a l'infant li serà molt difícil diferenciar i aprendre. Pel que una vegada li traiem a casa, al carrer també. Si se li escapa el pipí, l'haurem de canviar, pel que és important porta una o dues mudes a sobre mentre se surt al carrer. 


 

Més informació