Excursió a l'embassament de Sant Llorenç de Montgai

Camarasa, Lleida

El més conegut del poble de St Llorenç de Montgai és el seu embassament, que pertany al terme de Camarasa. És un bon lloc per practicar activitats aquàtiques en aigües tranquil.les, així com senderisme o alpinisme en les roques del voltant.

Hem vist diversos caiacs

L'embassament de St Llorenç de Montgai es troba a 2 kms de Balaguer, a la comarca de la Noguera. Està just al costat mateix del pantà de Camarasa, on podem gaudir de moltes espècies aquàtiques.

La ruta es fa al voltant del pantà caminant en 3 hores aprox, són un total de 12 kms. Tot i que hi hem anat a la primavera, i la natura es mostra en tot el seu esplendor, aconsellen fer aquesta caminada a la tardor, època de pas d'aus migratòries.

Nosaltres hem aparcat el vehicle just al costat del càmping que es troba a prop de l'embassament. Des d' aquí comença la caminada en direcció a la presa per un camí ample, un cop passada la presa ens endinsem en una zona boscosa. El camí voreja tot el pantà, per la qual cosa permet veure'l en tota la seva dimensió.

Excursió a l'embassament de Sant Llorenç de Montgai- Pares i Nens

Començament del camí

Ja des del principi la vegetació i les vistes són magnífiques. Més endavant ens introduïm en trams de bosc, sempre dins d'un camí ben marcat i sense perill.

Excursió a l'embassament de Sant Llorenç de Montgai- Pares i Nens

Reflexos a l'aigua...

I si ens volem quedar a dinar sense gastar gaire podem fer pícnic. Hi ha una zona habilitada on poder menjar, just travessant la carretera, al principi del poble (venint de Camarasa). És un petit espai amb dues taules en un lloc elevat i cobert que protegeix si el temps no acompanya, a la vegada que dóna unes boniques vistes de l'embassament.

Excursió a l'embassament de Sant Llorenç de Montgai- Pares i Nens

Fotografia de l'àrea de pícnic del blog "Som de Pícnic" de Marta Dachs

Espero que us animeu a fer aquesta excursió en família, recordeu que fer excursions és molt sa per els nens i nenes, el contacte amb la natura els hi aporta grans beneficis tal i com vau poder llegir a l'article "Els beneficis de les excursions en els nens"

Us desitjo a tots un bon Nadal i unes molt bones festes!! Fins la propera!