Els nens tenen una protecció superior contra la Covid-19 greu

Entendre les diferències relacionades amb l'edat i la gravetat de la Covid-19 proporcionarà coneixements i oportunitats per a la prevenció i el tractament

Els nens tenen una protecció superior contra la Covid-19 greu, ja que el seu sistema immunitari innat ataca de manera més ràpida el nou SARS-CoV-2. Aquesta és una de les principals conclusions d'una investigació dirigida pel Murdoch Children's Research Institute (MCRI) a Austràlia.

Segons aquest estudi realitat sobre 48 nens i 70 adults a Melbourne infectats o exposats al coronavirus, les respostes immunitàries van ser controlades durant la fase aguda de la infecció i fins dos mesos després. Aquest fet revela les raons per la que els nens experimenten la Covid-19 de manera lleu, en comparació amb els adults. "Els nens tenen menys probabilitats d'infectar amb el virus i fins a un terç són asimptomàtics, el que és sorprenentment diferent de la prevalença més gran i gravetat observada en els nens per a la majoria dels altres virus respiratoris", ha exposat la doctora Melanie Neeland de MCRI.

Entendre les diferències relacionades amb l'edat i la gravetat de la Covid-19 proporcionarà coneixements i oportunitats per a la prevenció i el tractament, tant per la Covid-19 com per a futures pandèmies.

 

L'estudi va mostrar que els nens amb Covid-19 tenen una resposta immune innata més robusta a virus en comparació amb els adults i va revelar revela que els petits i els adults que van estar exposats, però van donar negatiu per coronavirus, també tenien respostes immunes alterades.

Més informació