Cal posar aftersun als nens després de exposar-se al sol?

Hi ha pares i mares que fan servir aftersun per als infants després una jornada o unes hores d'exposició al sol

Les cremes per a després del sol, conegudes com a aftersun, no són cremes hidratants. Encara que hi ha pares i mares que la fan servir després una jornada o unes hores d'exposició al sol per haver estat a la platja o la piscina, no l'hem de fer servir fins que no tinguin l'edat en què la composició de l'aftersun, els afecti, és a dir fins que la seva pell sigui ja sigui com la d'una persona adulta, que es calcula fins als 12 anys.

Fins llavors el més recomanable és hidratar la pell amb cremes hidratants que siguin el més natural possible. Pels nostres fills menors i sempre que puguem hem d'escollir cremes que no tinguin olis aromàtics o alcohols refrescants, molt habituals en els aftersun i contraindicats en el cas dels menors de 12 anys.

Per això escollirem sempre una crema hidratant per a després d'un dia de sol en funció de la seva pell. Una crema hidratant pediàtrica per a pells normals i per a pells seca, amb èczemes o dermatitis atòpica cremes aptes per aquestes problemàtiques. Aquest tipus de productes són els més recomanats des de ben petits, ja que els aftersun estan pensants per a pells adultes i pertanyen als productes de cosmètica.