Recomanacions perquè sigui més fàcil fer deures escolars

Segons els experts els alumnes dels primers cursos de Primària necessiten uns 15 minuts i els de 6è uns 30 minuts

Quan tot just ha començat el curs escolar, els nostres fills i filles hauran de fer tasques i deures per l'escola o institut. Des de fa temps els pares i mares, els tutors i els experts debaten la quantitat i utilitat de fer deures a casa quan l'educació és presencial. La majoria d'opinions s'orienten a què els deures s'han d'adaptar a cada estudiant.

Segons els experts els alumnes dels primers cursos de Primària necessiten uns 15 minuts i els de 6è uns 30 minuts. Els estudiants de l'ESO entre 1 i 2 hores.

Estratègies per fer millor els deures o tasques:

  • Tenir l'espai d'estudi ordenat i a poder ser sense massa sorolls. És ideal tenir una taula a la seva cambra, disposant del material necessari com l'ordinador, calculadora, llapis, etc. També és important tenir la llum adequada tant si aquesta és natural com una làmpada o altres llums ben orientades.
  • Establir un temps fix per realitzar-los. Els estudiants han de tenir l'hàbit de fer les tasques escolars a la mateixa hora cada dia. Serà normal que com més tard comencin a fer-los, potser els hi costa més perquè estaran més cansats de la jornada escolar.
  • Seguir un horari. D'acord amb les tasques i deures a fer, l'alumne haurà d'organitzar la sessió de treball programant si comença per les tasques més fàcils o de dificultat intermèdia i acaba amb alguna activitat més creativa com fer un dibuix, un treball manual, fer recerca de dades a "Google", interpretar un mapa, etc.

És important fer pauses de 15-20 minuts per descansar, aixecar-se i estirar les cames, etc. Encara que hi ha alumnes que prefereixen descansar quan acaben els deures. 

Els pares i mares poden ajudar-los i supervisar les tasques però no fer-los. Aquests hauran d'animar-los que els facin i si necessiten una ajuda puntual, els fills necessitaran saber l'horari que tenen per poder comptar amb la seva disponibilitat.