Què fer per rebaixar els mocs en nens i nenes?

Poden posar en marxa alguns consells per fer-los desaparèixer al més aviat possible

La mucositat és un mecanisme de defensa que és present en nens i nenes molt sovint. Una vegada descartem que la mucositat no amaga qualsevol altra complicació, poden posar en marxa alguns consells per fer-los desaparèixer al més aviat possible.

  • Hidratar: Quan hi ha mucositat alimentarem els nadons amb llet materna i a demanda. Si l'infant és més gran beure aigua, sucs o altres líquids com sopa de manera constant ajudarà a hidratar la gola que en els processos de mocs es resseca i farà que líquids ajudin que s'empassen les flegmes, disminuint el risc de complicacions. A més, mantenir una bona hidratació és molt important perquè quan hi ha molt moc normalment perden la gana i poden vomitar.
  • Rentats nasals: Per fer aquests rentats farem servir sèrum fisiològic capaç de descongestiona el nas i dissoldre la mucositat. Quan existeix moc s'ha de mantenir una bona higiene nasal i si el nen és molt petit i encara no sap escopir les flegmes i són visibles, podem ajudar-lo introduint una gasa amb el nostre dit a la boca de manera que la flegma s'enganxi a la gasa i sigui més fàcil retirar-ho.
  • Ventilar l'ambient i mantenir la humitat: Quan hi ha moc hem de ventilar l'habitació i farà que el nen respiri aire pur fora. A més és aconsellable utilitzar un humidificador a l'habitació del nen o nena amb mocs.
  • Postures per frenar la sensació d'ofec: La postura semiincorporat tant si està despert com si dorm és la millor postura. Si és bebè farem servir el porteig, ja que el nen es manté dret.
  • Visitar un fisioterapeuta respiratori: podem recórrer a aquesta figura que posa en pràctica diferents teràpies per alleugerir la mucositat del nen i que ensenyi tècniques que puguem fer els adults a casa.
Més informació